01/02

Свързани новини

21.01.2022 11:45

Баницата ни: №1 тестено в света за tasteatlas

Видян 2668 пъти | Коментари 3
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската баница със сирене победи в класацията за тестени изделия на международния сайт tasteatlas.com. Тя зае първата позиция в категорията си в класацията Най-добри традиционни ястия в света, като остави на втора позиция португалския Пастел де Белем - прочутия пай на още по-прочутата международно сладкарница и пекарна в самия край на Лисабон зад едноименната кула - символ на града. Трето място има Газиантепската баклава, смятана за върха на този вид тестено изделие.


 


Гръцката Бугаца, от чието име идва нашата "погача", макар визуално да не си приличат, е четвърта. Аржентинските Емпаданадас Тукуманас са пети и затварят призовите места. Прави впечатление, че със своите 4,74 от 5 възможни точки, баницата ни има 0,06 предимство пред Пастел де Белем, докато той изпреварва само с 0,01 баклавата от Газиантеп, която води едва 0,02 на бугацата, а със същото отстояние от нея са емпанадите от другия край на света. Честито!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 23.01.2022 10:28

    борка , кво стана с инфлацията , цените , фалитите?само хубаво за ПП, нали? е , парите са от там. и не миришат.

  • 002 Anonimen 22.01.2022 14:37

    Първото място е за Баница със сирене-България, а не Софийска баница. Аман от нагли софиянци, които искат да погълнат всичко българско.

  • 001 Кака Милка, патентен експерт и професионален любител/диетолог 21.01.2022 12:41

    Гърците, докато ние дремем и им играем "невероятните" яки сиртакита, ни изиграха и изпревариха. Първи си напазаруваха патентите за 'гръцки йогурт', което си е 101% "БЪЛГАРСКО кисело мляко", за "гръцко фета чийз", което си е 102% "Българско овче саламурено сирене",а сърбите патентоваха техната "сръПска рАкия", а ние дремем и мигаме на працали и се омайваме с "яка" сръПка чалга, докато те ни се смеят на будалашкия акъл. Дори и турците ни свиха патента за лютениците и другите "апетайзери", чрез компанията със збърканото уж на немски название "Зеер Гут". То не е ясно кой пръв, през вековете ги е "изобретил" и киселото мялко и овчето сирене в саламура, и баниците и лютениците. Ама е важно за международния пазар и за правото на търговия и за патентните права, кой ПРЪВ се е СЕТИЛ да ги патентова!Ние можем да се бием в гърдите и да се фукаме ,че всичко е БЪЛГАРСКО,ама де факто , по патентите права,за сега свободно май за патентоване са само "Българските Цървули" от свинска кожа.Та такиви ми ти работи.... Нищо чудно след някои и друг месец да се появи патента и за "АВТЕНТИЧНА македонячка баница сос сиренйье".....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но