Премиерата му на софийска сцена е част от програмата „Европейски театър“ на Народен театър „Иван Вазов“, в рамките на която вече гостува „Дайлес театър“-Рига с „В самотата на памуковите полета“, „Дойчес театър“ и „Бург театър“ с „Един кон влязъл в бар“ и „Аз, която имам ръце по-невинни“ на Загребското актьорско ателие.

Свързани новини

03.04.2023 10:57

70 000 пинг-понг топки падат на сцената на Народния театър

Видян 1865 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


70 000 топки за пинг-понг ще обсипят сцената на Народния театър в зрелищен визуален спектакъл с френски адрес.


 „Спомням си, че Небесата са далеч и Земята също“ на световноизвестните артисти и режисьори Орелиен Бори и Младен  Материч, продукция на „Компания 111“, ще гостува на Голяма сцена на Народния театър на 5 и 6 април, за да даде възможност на българската публика да се докосне до една от най-харесваните съвременни театрални форми.


Спектакълът e в хибриден жанр, какъвто рядко може да се види на българска сцена и който трудно може да бъде определен с един-единствен етикет. Умело съчетание между визуален театър, куклено изкуство, съвременен танц и съвременен цирк, спектакълът работи с жестове, акробатични номера, картини.


Премиерата му на софийска сцена е част от програмата „Европейски театър“ на Народен театър „Иван Вазов“, в рамките на която вече гостува „Дайлес театър“-Рига с „В самотата на памуковите полета“, „Дойчес театър“ и „Бург театър“ с „Един кон влязъл в бар“ и „Аз, която имам ръце по-невинни“ на Загребското актьорско ателие.


Любопитното е, че Орелиен Бори създава „Спомням си, че Небесата са далеч и Земята също“ за фестивал на световноизвестния български режисьор и директор на театъра в  Тулуза Галин Стоев . През 2019 г. Галин Стоев организира биенале, в рамките на което е представен портрет-пейзаж на Орелиен Бори. Именно за този форум той създава „Спомням си, че Небесата са далеч и Земята също“, който е вдъхновен от спектакъла „Небесата са далеч и земята също“ на Младен Материч от 1994 г. Самият Бори е автор на повече от 20 спектакъла, сред които и три опери.


Визуалното му изкуство е част от театралното течение, в рамките на което работят  Робърт Уилсън, чиито спектакъл „Бурята“ се играе на сцената на Народния театър, и румънския хореограф Андреа Гаврилиу, чиято „Фиеста“ също е част от репертоара на театъра.


Билети за представленията на 5 и 6 април могат да се закупят от касите на театъра и онлайн на https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/spomnyam-si-che-nebesata-sa-dalech-i-zemyata-ssho. Спектакълът е подходящ и за по-младите зрители. Ученици, студенти и пенсионери могат да ползват специална отстъпка за билети, закупени на касите, като за тях цената на пропуските е 15 лв.


    След представлението на 5 април всички зрители в залата са поканени да останат за разговор с режисьорите Орелиен Бори и Младен Материч, модериран от д-р Мира Тодорова, главен драматург на Народния театър. Провеждането на такива срещи след всички български и международни премиери, юбилейни постановки и други отличителни поводи в програмата на театъра става редовна практика на Народния театър като част от дългосрочните усилия на екипа да разширява театралното поле и да среща зрителите с различни участници в него.  





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Наред с материалната сигурност

Наред с материалната сигурност, днес ще търсите и