63% от българите вярват в съществуването на НЛО

Свързани новини

05.06.2023 16:47

63% от българите вярват в съществуването на НЛО

Видян 4454 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Този май по National Geographic стартира излъчването на документална поредица, която навлиза в дълбочина в темата за НЛО. Петте епизода на „НЛО: Разследване на непознатото" се фокусират върху разследванията на американското правителство в рамките на десетилетия, като хвърлят светлина върху програмата на Пентагона за НЛО и начина, по който властите се отнасят към подобна информация. Поредицата се излъчва всеки вторник от 22:00 ч. по National Geographic. ъв връзка с премиерата на новата поредица National Geographic инициира проучване на местните нагласи към НЛО. Проучването е направено от Talk Online Panel, онлайн, в периода 15-21 май 2023 г. сред 1 000 респонденти на възраст между 18 и 65 години.


Проучването сочи, че 63% от запитаните българи вярват в съществуването на НЛО, 22% заявяват, че не вярват в НЛО, а останалите 15% нямат мнение по темата. Данните сочат също, че мъжете (67%) са по-склонни да смятат, че НЛО съществуват, в сравнение с жените (59%). Проучването сочи още, че 8% от българите или 8 от всеки 100 души признават, че са виждали НЛО или са имали контакт с извънземни. По- голям процент се наблюдава сред младите хора, на възраст 18-29 г. Според трима от всеки петима анкетирани (63%) има доказателства за съществуването на извънземна цивилизация, докато почти една пета от анкетираните (20%) са на противоположното мнение, а 17 % нямат мнение. Проучването показва, че отново сред младите хора 18-29 г. има повече вярващи (68%), както и сред хората от Северозападна България.


Важен въпрос, включен в проучването, е свързан с това дали контакта с НЛО би представлявал потенциалната заплаха или полза за човечеството. Най-голям брой хора (40%) смятат, че двете са с еднаква тежест, 21% твърдят, че по-скоро би било от полза, отколкото заплаха, а 11% са на обратното мнение. Интересно е, че по-възрастните участници в проучването подкрепят в по-висока степен мнението, че човечеството би могло да има повече ползи от контакта с НЛО. Анкетираните са запитани и каква трябва да бъде правителствената политика по отношение на НЛО според тях. Мнозинството (72%) смятат, че правителствата трябва да събират и разкриват информация за НЛО. 12% от респондентите отговарят, че правителствата трябва да събират и да не разкриват информация за НЛО, като младите хора между 18 и 39 г. подкрепят тази теза в по-висока степен.


Само 3 процента смятат, че правителствата не трябва да събират данни за НЛО. „НЛО: Разследване на непознатото“ представя тема, която дълго време е смятана за табу в научната сфера. Документалната поредица показва, че разследвания на НЛО е имало в САЩ и други страни от десетилетия, но едва сега се разкриват подробности. Продукцията проследява богатата история на наблюденията на НЛО в Америка от 40-те години на миналия век до наши дни и включва много архивни документи, снимки и записи, свидетелства на очевидци и интервюта с експерти.


Ето и темите, представени във всеки от епизодите:  Секретната програма на Пентагона-Разкриваме истината за секретна програма на Пентагона, посветена на проучването на неидентифицирани въздушни явления, по-известни като НЛО. Проект „Синя книга“-Астрономът Джоузеф Алън Хайнек ръководи научната програма в проекта „Синя книга“ за категоризиране и разследване на доклади от цивилни очевидци на НЛО. Близки срещи от ядрен вид- Повреда в американски ядрени ракети след поява на НЛО оставя Съединените щати без защита. Трима бивши служители на Военновъздушните сили разказват историята. Стотици очевидци говорят- Разкази за разминаване на косъм от сблъсък с неидентифицирани въздушни явления по време на полет пораждат дискусия за сериозна заплаха в небето – в Америка и по целия свят. Правителството нарушава мълчанието си. През 2015 г. пилоти от Военноморските сили на САЩ докладват за странни срещи с НЛО без криле, кабина и следи от изгорели газове, които по някакъв начин изпълняват изкусни маневри.Гледайте  „НЛО: Разследване на непознатото“ всеки вторник от 22:00 ч. по National Geographic.

 

* Проучването е проведено от Talk Online Panel в периода 15-21 май 2023 г., онлайн, сред 1000 респондента на възраст 18-65 години.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

козирог