Свързани новини

05.10.2010 15:29

2012 г. крие опасности за космонавтите

Видян 2348 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Краят на света през 2012 г., тиражиран широко от средствата за масова информация и киното, не се очаква от научните среди.


Определена опасност обаче съществува и тя се крие в засиленото въздействие на Слънцето върху работата на спътниците и екипажа на МКС в този период.


Съобщението направи пред РИА Новости Владимир Кузнецов, директор на Института за земен магнетизъм, йоносфера и разпределение на радиовълните, д-р на физико-математическите науки.


"Ще има повишено въздействие на Слънцето върху околоземното космическо пространство, което ще се прояви в смущения на атмосферата, на космическите апарати и въздействие върху тяхната електроника. Ще се повиши радиационната обстановка, възможна е опасност за космонавтите", казва ученият в изявление пред Института за космически изследвания.


Позовавайки се на древния календар на маите, редица медии говорят периодично за катаклизъм, който очаква планетата ни през 2012 г. Като една от прогнозите се сочи големият парад на планетите, когато Сатурн, Юпитер, Марс и Земята визуално ще се построят в една линия, а в това някои привиждат катастрофални събития.


Различни секти също нееднократно са правили "предсказания" за близкия край на света. Така през 1900 г. краят на света беше предсказан от адептите на движението Червена смърт в Русия и стотина негови членове се самозапалиха.


Същата съдба трябваше да имат през 1993г.  последователи на украинско-руската секта Бяло Братство на Марина Цвигун (да не се бърка с нашите дъновисти), обявила се за Мария Деви Христос.


През 1999 г. краят на света беше предвещан от японската секта Аум Синрике, а през 2008 в очакване на края на света последователите на сектата Петър Кузнецов се барикадираха в пещера в Пензенска област, откъдето бяха изведени от милицията и от министерството на извънредните ситуации.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби