Ейми Морин представя наръчник за родители

Свързани новини

23.02.2022 15:59

13 неща, които силните родители не правят

Видян 885 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След огромния успех на книгата 13 неща, които психически силните хора не правят Ейми Морин представя наръчник за родители, които искат да
помогнат на децата си да развият ментална устойчивост. Книгата излиза със знака на ИК Хермес.  След огромния успех на книгата „13 неща, които психически силните хора не правят“ Ейми Морин представя наръчник за родители, които искат да помогнат на децата си да развият ментална устойчивост.


 


Стратегиите за възпитание се базират на дългия й опит като терапевт и приемен родител, както и на научни изследвания. Те целят изграждане на полезни мисловни и поведенчески модели, благодарение на които детето ще може да намира градивни решения на проблемите и да реагира адекватно в трудни ситуации. Не можем да предпазим децата си от разочарования и неуспехи, но можем да ги подкрепим да развият умения да посрещнат достойно такива предизвикателства и да ги преодоляват.


 


Ако обаче превръщате детето си в център на вселената, позволявате му да ви манипулира или пък имате нереалистично високи изисквания, е време да преосмислите възпитателните си методи. За да отгледате уверени и издръжливи деца, е необходимо да избягвате 13-те неща, които психически силните родители не правят, и ежедневно да бъдете пример за подражание. Статията „13 неща, които психически силните хора не правят“ е публикувана през 2013 г. и предизвиква фурор – прочетена е и е споделена от над 5 0 милиона души.


 


Едноименната ТЕД лекция попада сред 25-те най-гледани на всички времена, а книгата е преведена на над 30 езика. „13 неща, които психически силните родители не правят“ е втората книга на авторката. Ейми Морин е лицензиран клиничен социален работник и психотерапевт. Тя е редовен сътрудник на Forbes, Inc., Psychology Today и Verywell. През 2013 г. статията й „13 неща, които психически силните хора не правят“ се прев ръща в интернет сензация и е прочетена от над 50 милиона души.


 


 


Тя става основа за едноименната й книгата, което е преведена на 33 езика и става международен бестселър . Морин често гостува в различни медии, като  Time, Good Morning America, Oprah.com, Business Insider, където споделя своя опит и полезни съвети. Лекцията й в TEDx "Как да станеш психически силен" , е едно от най-популярните TEDx видеа за всички времена с повече от 11 милиона гледания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци