Какво представлява замяната на Aventador?

Свързани новини

30.03.2023 09:56

Видео: Lamborghini Revuelto е хибридният хиперавтомобил, който ще замени Aventador

Видян 6193 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последните няколко седмици Lamborghini пускаше късчета информация за своя дългоочакван модел, заместващ суперавтомобила Aventador. Научихме, че Lamborghini Revuelto от 2024 г. е първият plug-in хибрид в историята на италианския автомобилен производител.

Неговият 6,5-литров V-12 двигател с естествено всмукване генерира 820 к.с. и 535 Нм въртящ момент, допълнени от два мотора с мощност 148 к.с./258 Нм, задвижващи предните колела, и мотор с мощност 148 к.с./110 Нм, интегриран в изцяло новата осемстепенна трансмисия с двоен съединител, монтирана напречно зад задния мост. Максималната мощност на системата е 1001 к.с. и 793 lb-ft.

Също така научихме, че Lamborghini Revuelto 2024 има изцяло ново монококово шаси, което е с 10% по-леко и 25% по-твърдо от това на Aventador, с литиево-йонна батерия с капацитет 3,8 kWh, разположена в тунела, минаващ по средата на конструкцията.



Научихме също, че електронният мозък на автомобила комбинира режимите Recharge (Зареждане), Hybrid (Хибрид) и Performance (Производителност) на хибридната система с настройките на задвижването и шасито Città (Град), Strada (Улица), Sport (Спорт) и Corsa (Състезание), за да осигури не по-малко от 13 конфигурации на задвижване.

Какво представлява замяната на Aventador?

 Вижте Lamborghini Revuelto, който предлага повече мощност, производителност и най-съвременни технологии, отколкото Aventador, обвити в панели от въглеродни влакна, от които лъха неземна заплаха и необуздана агресия. Дълго време се чудехме - както и инженерите в Сант'Агата Болонезе - дали изискванията за емисии и икономия на гориво през 21-ви век ще означават край на пътя за подобен автомобил. Новият Revuelto категорично отговаря на този въпрос, тъй като Lambo с голям двигател живее. И е готово да буйства.

Подобно на много други Lamborghini, Revuelto е кръстен на боен бик, в този случай на бик, който е направил репутацията си на арената за бикове в Барселона през август 1880 г. Източниците на Lamborghini твърдят, че бикът е бил описан като непокорен и с неукротимо сърце, което е заслужило името, което на английски означава "непокорен". Revuelto също така означава на испански "разбъркан" - намек за задвижващия му агрегат, който съчетава формат на двигателя с вътрешно горене, датиращ от началото на Lamborghini преди 60 години, с трио от леки и мощни двигатели от 21-ви век.



 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец