Свързани новини

01.11.2019 10:11

В България има готовност за 5G през 2020-та

Видян 2082 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Български оператор е готов технологично за пускане на реална 5G мрежа, стана ясно днес от демонстрация на телеком оператора. Освобождаването на необходимия честотен ресурс ще даде възможност за изграждане и развитие на мрежата още през 2020 г.

„Съвременното общество е на прага на следващата технологична революция, която ще обхване всички сфери. Именно комуникациите са в основата на тази революция.

Мрежата от пето поколение ще доведе до дигиталната трансформация, която е необходима и неизбежна”, каза на събитие за представянето на възможностите на оператора, главният изпълнителен директор на Виваком – Атанас Добрев.

A1 и Теленор също тестваха мрежи от пето поколение, но Виваком извършва своите експерименти в реално изградена мрежа.

5G – това е висока скорост, огромен капацитет за свързване на устройства, пренебрежимо малко времезакъснение, което допринася за светкавичен пренос на огромни обеми данни, посочи главният технически директор Радослав Златков.

По неговите думи, „мрежата е в основата на пет генерални промени – тя осигурява повишена продуктивност, предвидимост и управление на процесите, неограничен брой свързани устройства, възможност за развитие на нови индустрии, сегментиране на мрежата”.

Предимствата на мрежата от ново поколение са огромни – тя ще допринесе за  автоматизация на производствения цикъл, за масово развитие на умните градове и техните основни характеристики като видеонаблюдение, контрол на трафика, мониторинг на околната среда, умно паркиране, умно сметоизвозване. Ще направи реалност умния дом.

В лабораторни условия Виваком е постигнал скорост 2 104 Mbps в 5G мрежата си. Пред повече от 100 души днес компанията демонстрира приложение на 5G в сферата на образованието – бърза връзка, възможност за свързване на много устройства, нулево забавяне на преноса на данни.


 


Снимка: Виваком



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали