Свързани новини

27.06.2014 13:48

Toyota пуска седан с водородни горивни клетки през 2015 г.

Видян 1730 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Toyota официално разкри своя нов седан с водородни горивни клетки. Колата беше представена за пътви път като концепция през миналата година и сега Toyota сподели със света първия поглед върху серийната версия. Очаква се тя да бъде пусната в продажба през следващата година, предава грийнтех.бг.


Колата, която все още си няма официално име, е седан с водородни горивни клетки, които не се отклонява твърде много от концептуалния си дизайн, направил своя дебют преди почти година по време на автомобилното изложение в Токио. Toyota продължава да крие повечето от подробностите. Известно е обаче, че седанът с горивни клетки ще има пробег от около 600 км. при максимална скорост над 160 км/ч. Когато колата започне да се продава в Япония през април 2015 г., тя ще бъде на цена от 7 милиона йени, което се равнява на около 50 хил. евро. Колата ще се появи на пазарите в САЩ и Европа през лятото на 2015 година.


Toyota вижда автомобилите с водородни горивни клетки като по-жизнеспособна алтернатива на газовите превозните средства в сравнение със съществуващите електрически превозни средства с батерии. В това си разбиране японската компания не е сама. Наскоро Hyundai пусна в продажба своя Tucson с горивни клетки, а по-късно тази година се очаква нова кола с горивни клетки и от Honda. BMW също отдавна работи по водородно задвижване за автомобили.


Въпреки че автомобилите с горивни клетки имат по-дълъг пробег и могат да бъдат зареждани по-бързо от електрическите превозни средства, най-голямата пречка пред тях е липсата на станции за водородно презареждане.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп