Свързани новини

17.12.2019 11:17

Технологиите могат да спестят на банките над $70 млрд. до 2025-та

Видян 1438 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Банките могат да спестят милиарди долари, ако използват технологии като автоматизацията и изкуствения интелект, сочи ново проучване на Accenture, цитирано от Markets Insider.


 


Чрез използването на технологии за автоматизиране на работни места или с цел помагане на служителите на работа, северноамериканските банки могат да спестят повече от 70 млрд. долара до 2025 г., показва проучването.


 


В цялата индустрия за финансови услуги, която включва банките, застраховането и капиталовите пазари, спестяванията могат да са между 87 млрд. и 140 млрд. долара в същата времева рамка.


 


“Огромната социална и технологична промяна създава редица заплахи и предизвикателства” за фирмите за финансови услуги, пише Accenture. Но също така създава “възможности за отключване на значителна стойност чрез нова работна сила, нови начини на работа и нови работни роли”.


 


Проучването оценява, че до 2025 г. между 7 и 10% от задачите ще бъдат автоматизирани, увеличавайки спестяванията от продуктивност.


 


Повече от половината от задачите, които в момента се изпълняват от кредитни консултанти, лични финансови съветници, сътрудници и други, свързани с обслужването на клиенти, могат или да бъдат автоматизирани, или допълнени от технологии до 2025 г., посочва проучването.


 


Редица банки като Citigroup, Capital One и JPMorgan Chase вече използват технологии като изкуствен интелект, за да помагат на служителите си, или са автоматизирали част от процесите, за да премахнат някои работни места.


 


 


Източник: Investor.bg




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден