Избягването на форсажите се отразява и на разхода на гориво. Boom също така прави отделен жест към устойчивостта, като обещава, че двигателите му ще работят със 100 % устойчиво авиационно гориво (SAF).

Свързани новини

26.09.2022 11:03

Свръхзвуков самолет ще лети от Лондон до Ню Йорк за 3,5 часа със 100% биогориво

Видян 6707 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пътуването със свръхзвуков самолет винаги е обърквало представата за време. Като например да прелетите Атлантическия океан и да се приземите преди планираното време за излитане.

Но производителят на самолети Boom успя да достигне нови висоти на времева ирония с последната итерация на своя свръхзвуков самолет Overture. Производственият дизайн, показан неотдавна на авиоизложението във Фарнбъро, Великобритания, успя да върне часовника назад към 60-те години на миналия век и удивително прилича на Concorde. Огромните делтакрила, четирите двигателя, разположени под тях, и дългият, тънък фюзелаж правят сравнението трудно за избягване.


Но предвид шестте десетилетия на технологични иновации, изминали от времето, когато френски и британски конструктори създадоха първия в света свръхзвуков самолет, Boom успя да въведе някои подобрения. Композитната му конструкция "Увертюра" има конвенционална опашка, крилото му е със синусоидална извивка, а средният байпас на турбовентилаторните двигатели премахва нуждата от форсаж - който е отговорен за значителна част от нивата на шум, които помогнаха да бъде убит "Конкорд"


Избягването на форсажите се отразява и на разхода на гориво. Boom също така прави отделен жест към устойчивостта, като обещава, че двигателите му ще работят със 100 % устойчиво авиационно гориво (SAF).

Overture ще развива скорост от 1,7 Мах над вода, височина на полета от 18.3 km, пробег без кацане от 7871km и капацитет до 80 пътници, запалени по скоростта.



Комбинацията от радикално по-кратко време за полет - от Ню Йорк до Лондон за 3,5 часа в сравнение с 5,5 часа сега, и от Токио до Сиатъл за 4,40 часа в сравнение с 8,30 часа - и неутрални въглеродни емисии може да позволи на "Увертюрата на Бум" най-накрая да използва търговския потенциал на свръхзвуковите самолети, докато "Конкорд" само даде изкусителен поглед към бъдещето.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат