Aston Martin Valkyrie с мощност 1 139 к. с

Свързани новини

13.10.2022 09:50

Създадоха първия клиентски екземпляр на Aston Martin Valkyrie с мощност 1 139 к. с

Видян 4860 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хиперавтомобилът Valkyrie на Aston Martin най-накрая е в серийно производство, пет години след като бе показан за първи път като концепция.

Автомобилният производител обяви, че първият клиентски образец е завършен и ще бъде доставен през следващите седмици. Това е с около две години по-късно от първоначално планираното.

Производството се осъществява в завода на Aston Martin в Гейдън, Великобритания, и ще включва общо 150 обикновени Valkyrie, 85 кабриолета Valkyrie Spider и 40 Valkyrie AMR Pros, предназначени само за писта.


Според Aston Martin автомобилът ще бъде по-бърз на писта от хиперкар от Льо Ман и почти толкова бърз, колкото автомобил от LMP1 или Формула 1. Това се дължи отчасти на факта, че по същество това е мъртвороденият състезателен автомобил Valkyrie LMH на Aston Martin, но разработен без необходимост от спазване на състезателни правила.

С производството на Valkyrie се занимава специален екип, като за всеки автомобил са необходими повече от 2000 работни часа. Преди да бъде подписан, всеки автомобил ще бъде подложен на обстойни тестове на пистата Силвърстоун.


Пътят дотук беше дълъг. Ще ви припомним, че концепцията Valkyrie беше представена с помощта на звездата от Формула 1 Даниел Рикиардо, който по това време караше за Red Bull Racing, технически партньор на проекта. След това разкритие Рикиардо продължи да кара за Renault, а след това отново премина в McLaren. Самият Aston Martin стартира собствен отбор от Формула 1, премина през пълна промяна в управлението и оцеля след известна пандемия


Aston Martin потвърди и максималната мощност на автомобила. Максималната мощност от 1139 к. с. се генерира от специално разработен V-12 и хибридна система в стил KERS. Макар че няма истински двигател от Формула 1 като конкурентния Mercedes-Benz AMG One, чиито доставки са обещани за 2022 г. , разработеният от Cosworth 6,5-литров V-12 на Valkyrie все пак е произведение на изкуството. А звукът при пълен напън? Точно като двигател от Формула 1 от 90-те години на миналия век, отчасти благодарение на конструкцията на изпускателната система с пропорции 12 към 1.


 


 


 


 


 


 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден