07.05.2016 11:40

Сан Диего ще използва 100% възобновяема енергия

Видян 2802 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Сан Диего решително е поел по пътя на чистата енергия и рязкото намаляване на емисиите на парникови газове. Градът има ясна амбиция – и също толкова ясен план – как да стане въглеродно неутрален.


Възобновяемите енергийни източници са един от стълбовете на този преход, най-вече в лицето на слънчевите и ветроенергийните системи. Сан Диего вече е на второ място в САЩ по генериране на слънчева енергия. Соларните инсталации са нараснали с 76,6% за две години до 189 мегавата към края на 2015 г., съобщава Greentech.bg.


Увеличаването на дървесната маса в града с 35 процента до 2035 г. е вторият основен елемент от стратегията. Този ход се разглежда като дори по-важен от заложените цели за чиста енергия и емисиите на парникови газове, защото дърветата улавят въглерод. Все повече учени-климатолози признават важността на възстановяването на екосистемите за усвояването на атмосферния въглероден с цел спиране на глобалното затопляне и опазване на биологичното разнообразие. Увеличаването на дървесната плътност води до възстановяване на водните цикли, почвите, пасищата, влажните зони и горите. Дърветата могат да поемат гигатонови обеми CO2 от атмосферата, връщайки състоянието на атмосферата към прединдустриалните нива на безопасност и стабилност.


Третата цел на Сан Диего е увеличаване на рециклирането и компостирането, така че преработката да обхваща до 90 на сто от всички твърди отпадъци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог