Свързани новини

29.12.2019 09:12

Русия ще пусне най-евтините в света електромобили през 2020 г.

Видян 2765 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В началото на 2020 г. Русия планира да излезе на пазара на електромобили и да започне масовото им производство за първи път. Новата Zetta ще бъде безпрецедентно евтина: очаква се да струва около 6400 евро. Освен това моделът е в състояние да покрие огромни разстояния без презареждане, предава Тhemoscowtimes.com.


 


Електрическите автомобили в Русия все още са рядкост, но скоро ситуацията трябва да се промени. Още в началото на 2020 г. първият електромобил трябва да бъде пуснат в масово производство. Руската Zetta трябва да стане не само безпрецедентно евтина, но и способна да измине огромни разстояния без презареждане.


 


Така през 2020 г. Русия иска да излезе на пазара на електрически автомобили. Производството на модела Zetta ще започне през първото тримесечие на годината - това заяви министърът на индустрията Денис Мантуров. Той не посочи по-точно време за стартиране на производството.


 


Както се съобщава в материала, това ще бъде първият руски електромобил, пуснат в масово производство. Машината ще бъде оборудвана с три врати, трябва да достига скорост до 120 км/ч и да преодолява до 560 км с едно зареждане.


 


Според руските медии цената на модела ще бъде приблизително 6400 евро. Това означава, че Zetta ще бъде най-евтиният електромобил в света, отбелязва германският телевизионен канал. Моделът Twizy на Renault може да бъде закупен на цена 5000 евро, но той не се счита за автомобил, а за четириколесно моторно превозно средство.


 


Според немския телевизионен канал с позоваване на руски източници, новият електромобил е 99% съставен от руски резервни части, от Китай се внасят само батериите. Производствената база на предприятието се намира в Толиати.


 


В съответствие с първоначалните планове руският електромобил трябваше да постъпи в продажба през декември. Очаква се първоначално в Русия да продават до 15 хиляди такива превозни средства годишно. След няколко години Zetta ще се изнася и за други страни.


 


В Русия електрическите автомобили все още се срещат рядко. Според медийни съобщения в страната има много хиляди. Според експерти делът на електрическите превозни средства в Русия ще остане малък през следващите години - това се дължи, в това число и на слабо развитата мрежа от зареждащи станции, отбелязва немският телевизионен канал.


 


Снимка: E-zetta.ru 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и