Данните бяха представени на 18 август на среща на министъра на околната среда с представители на Асоциацията на производителите и вносителите на автомобили, на която беше обсъдено развитието на автомобилния пазар в Румъния

Свързани новини

19.08.2022 12:17

Продажбите на електромобили и хибриди превишиха тези на дизелите в Румъния

Видян 4856 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път на автомобилния пазар в Румъния общият брой на продажбите на електромобили и хибриди превиши този на дизелите, съобщи министърът на околната среда Танжош Барна.


 "Цифрите ни показват, че се доближаваме с бързи стъпки към края на ерата на дизела", коментира той.

Данните бяха представени на 18 август на среща на министъра на околната среда с представители на Асоциацията на производителите и вносителите на автомобили, на която беше обсъдено развитието на автомобилния пазар в Румъния.

"Анализът на регистрациите на леки автомобили от гледна точка на вида на двигателя през първите шест месеца на тази година показва, че електрифицираните автомобили (напълно електрически, plug-in хибриди и изцяло хибридни) имат растеж от 106,4 процента, реализирайки пазарен дял от 20,7 процента. Паралелно с това регистрациите на леки автомобили с дизелов двигател отчитат спад от 29,3 процента спрямо първите шест месеца на 2021 г. и имат дял от 14,1 процента от целия пазар", се посочва в съобщение на министерството.

Автомобилите с бензинов двигател отчитат растеж от 10,1 процента спрямо същия период на 2021 г., достигайки дял от 65,3 процента, сочат още данните.

Същевременно напълно електрическите коли са достигнали 7,9 процента от румънския пазар през първите седем месеца на 2022 г., докато в същия период на 2021 г. са представлявали едва 1,9 процента от пазара.

Дизелът, който преди седем години заемаше над половината от пазара на нови автомобили в Румъния, сега е спаднал до 14 процента, отбелязва сайтът Хотнюз.

Увеличаването на покупките на електрически и хибридни


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на стрес


Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на