Свързани видео

09.03.2016 14:07

През 2018 г. колите може да полетят

Видян 1362 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Компанията от Масачузетс Terrafugia наскоро заяви, че до две години ще произведе първия напълно работещ прототип на кола, която лети. Моделът TF-X ще бъде пуснат на свободния пазар между 2024 и 2028 година, а цената няма да надвишава съвременните скъпи луксозни модели на гигантите в бранша. Размерите й ще са стандартни и ще се побира спокойно в нормален гараж.


Разликата със нормална кола си проличават в момента, когато от двете страни на автомобила се разгърнат две хеликоптерни перки. На земята TF-X ще се задвижва от електрически двигател, но във въздуха ще се наложи да ползва и нормален двигател със вътрешно горене. Това ще позволи на колата да измине над 800 км. във въздуха със средна скорост от 320 км/ч.


За разлика от шосето, във въздуха не всички шофьори ще могат да се справят с управлението. За това производителя е направил автопилот, на който пасажерите само задават крайната точка и колата сама ги пренася до там.


Този амбициозен план на компанията само за две години да се справи със всичките проблеми от инженерно, естество, са само капка от морето с препятствия преди наистина да видим летяща кола над магистралата. Съществуват огромно количество законови условия свързани с безопасността и какви лицензи трябва да има водачът, за да седне зад волана. Все пак и други фирми работят в подобна посока, затова не е изключено скоро да се случи.


Напълно сериозно Terrafugia в момента набира допълнителни инвестиции за всички, които искат да помогнат бъдещето от фантастичните филми да се реализира днес.


Източник: Епицентър



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп