Porsche 911 ST

Свързани новини

02.06.2023 10:06

Новото Porsche 911 ST: първи поглед към олекотения специален автомобил, производен на GT3

Видян 4194 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Porsche 911 ще претърпи радикална промяна през 2024 г., като за първи път ще използва хибридно задвижване, но все още има живот в орязаните, фокусирани върху водача модели, които познаваме и обичаме в evo. Както разкриват тези шпионски снимки, в момента се работи по олекотен специален модел, производен на GT3 Touring, който ще носи емблематичната емблема 911 ST, появила се за първи път на лимитирана машина през 1970 г.

Това е първият ни поглед към 911 ST без прикритие, носещ серийната си каросерия в последните етапи на развойния цикъл. Създаден в духа на оригинала, от който само няколко бройки бяха построени като пътни състезатели с тегло под 1000 кг, новият ST се очаква да бъде най-леката итерация на 992 досега, като потенциално може да падне под 1418 кг собствено тегло на GT3 Touring. Друг е въпросът как ST ще постигне това, тъй като GT3 вече използва въглеродни влакна за капака, покрива и седалките си.



Една от потенциалните следи са вратите на този прототип, които изглежда са от карбонови елементи от GT3 RS, поради рязкото си аеродинамично подрязване. Както и при флагманския пистов автомобил на Porsche, вратите се интегрират с дълбоки изрези зад предните колела, за да намалят налягането на въздуха в арките и да генерират притискаща сила отпред. Покривът с двойни мехури на ST също е общ с RS, както и кованите магнезиеви джанти. Като се има предвид чистото и леко тяло на ST, очаквайте ръчна скоростна кутия, за да намалите допълнително килограмите (оборудването на GT3 с PDK добавя 17 кг).

Останалата част от каросерията на ST е позната на GT3 Touring, със същата предна броня, капак с двойни вентилационни отвори и заден дифузьор с централно разположени двойни ауспухови тръби. Задният капак обаче е уникален, със същата вертикална спирачна светлина като при стандартния 992, обградена от мрежести вентилационни отвори.


 



 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци