Audi S8

Свързани новини

07.06.2023 09:55

Новото Audi S8 е локомотив с 563 к.с., който се движи гладко като масло

Видян 5705 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Съвсем скоро след първото шофиране на Audi RS 3 на Robb Report, ние за първи път седнахме зад волана на Audi S8 от 2022 г. - голям луксозен седан, който осигурява допълнителна доза спорт.

Като жител на Лос Анджелис отдавна вярвам, че ако пътуването е в рамките на Калифорния, Невада или Аризона, шофирането е "единственият начин да се лети" (освен ако някой приятел не предлага частна авиация). Ако пресметнем цифрите, времето е същото, само че вместо да бъдем подложени на манипулации от страна на TSA и да бъдем вкарани в седалка с размер на маймунски ковчег с права облегалка, можем да се насладим на комфорта на собствения си автомобил. И в случая с Audi S8 това не е просто някакъв автомобил или някаква седалка, а законна лимузина, която ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди и поддържа хладнокръвие на собствената си седалка чак до границата между Калифорния и Невада.

Никога не съм притежавал истински луксозен автомобил за възрастни, въпреки че съм далеч от средната възраст на съвременния клиент на Rolls-Royce или Bentley. Вместо това, подобно на Питър Пан, упорито се придържах към фантазията си за малък автомобил, независимо дали става дума за Porsche 911 или Morgan Plus 8. В този контекст Audi S8 беше откровение и да, трябваше да знам по-добре. Само че сега всъщност съм се обърнал към него.


При пробег от 285 мили (458.6 км) без прекъсване човек е благодарен, че S8, най-голямото и най-спортно Audi, е негов спътник на пътя. На около 200 мили от Лос Анджелис магистралата изведнъж се превръща в спокойна пустинна магистрала с привидно неограничени прави и шеметни завои през пейзаж с леко вълнообразни промени във височината. Това е идеалният полигон, на който може да се изследват управляемостта на автомобила и подобната на парен локомотив тяга на 4,0-литровия V-8 двигател с 563 к.с. и два турбокомпресора.



Характерът на автомобила преминава от спортен режим Dynamic към комфортен режим Comfort с едно движение на пръста върху централния 10,1-инчов сензорен екран. Настройката Dynamic използва предвидимото активно окачване на Audi, опция за 6000 долара, която използва камера за сканиране на пътя, модулирайки всеки завой, за да изглади пътните неравности в комбинация със стандартното спортно въздушно окачване.


Динамичното управление на всички колела и опционалните 21-инчови 10-цолови джанти с лятна гума оптимизират управлението. С въртящ момент от 590 фунта стерлинги моделът лесно предава мощността, управлявана от задвижването на всички колела Quattro със спортен диференциал и плавната като масло осемстепенна трансмисия Tiptronic.


Източник: robbreport.com


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви