Свързани новини

13.09.2020 09:09

Нов спор VW vs Skoda

Видян 3118 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръководството на Volkswagen AG планира да премести производството на два модела на Skoda извън Чехия и това е на път да предизвика сериозен проблем между двете компании. Става въпрос за Superb и Kodiaq, които носят най-големи печалби на марката, пише automedia.investor.bg.


Шефът на синдикатите на работещите в Skoda – Ярослав Повсик, който е и член на Надзорния съвет на чешката компанията, заяви, че Volkswagen ще изнесе производството на луксозните Superb и Kodiaq в Словения и Германия, докато друг SUV, който сега се сглобява в завода на Skoda – Seat Ateca, ще бъде изпратен в Испания.


„Тази кампания срещу Skoda вече е прекалена. Трябва ли да лишим Skoda от всичко добро и хубаво, което имаме в момента? Ще се бием на всички фронтове – с правителството, в пресата, с Volkswagen, изобщо навсякъде“, категоричен е Повсик.


Skoda е най-големият износител на автомобили в централна Европа, но нейните успехи понякога причинява търкания в рамките на групата VAG, чието ръководство дори обвини чешката марка, че изяжда печалбите на други компании, най-вече на Volkswagen.


През 2019 година Skoda е произвела 29 298 бройки от Superb, 101 586 от Kodiaq и 98 370 от Seat Ateca в своите заводи в Чехия. В световен мащаб компанията е доставила 1,24 млн. нови автомобила на крайни клиенти, като основните пазари са Германия и Китай.


Снимка: Skoda



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от