Свързани новини

07.01.2022 09:56

Мощността на биткойн мрежата намалява, репресиите в Казахстан удариха крипто миньорите

Видян 1612 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Глобалната изчислителна мощност на биткойн мрежата намаля рязко, тъй като спирането на интернета в Казахстан по време на смъртоносно въстание удари бързо развиващата се индустрия за добив на криптовалута в страната, съобщава Ройтерс.

Миналата година Казахстан стана вторият по големина център за копаене на биткойни в света след Съединените щати, според Центъра за алтернативни финанси в Кеймбридж, след като основният център Китай ограничи дейността за копаене на криптовалути.

Русия изпрати мироопазващи сили в Казахстан в четвъртък, за да помогнат за потушаването на въстанието в цялата страна, след като насилието се разпространи в строго контролираната бивша съветска държава. Полицията съобщи, че е убила десетки бунтовници в главния град Алмати, докато държавната телевизия съобщи, че 13 членове на силите за сигурност са загинали.

Интернет беше спрян в сряда в цялата страна в това, което мониторинговият сайт Netblocks нарече "затъмнение в интернет в национален мащаб".

Този ход вероятно би попречил на базираните в Казахстан миньори да имат достъп до биткойн мрежата.

Биткойн и други криптовалути се създават или „копаят“ от високомощни компютри, обикновено в центрове за данни в различни части на света, които се състезават за решаване на сложни математически пъзели в процес с висока енергия.

През август миналата година, според най-новите налични данни, на Казахстан се падат 18% от глобалния "хешрейт" - крипто жаргон за количеството изчислителна мощност, използвана от компютрите, свързани към биткойн мрежата.



През април, преди последното ограничаване на добива на биткойни в Китай, числото беше само 8%.

Хешрейтът в големите пулове за копаене на криптовалути - групи от миньори на различни места, които се обединяват, за да произвеждат биткойни - включително AntPool и F2Pool, беше в четвъртък в 12:15 GMT надолу с около 14% от нивото си късно във вторник, според данни от минната компания BTC. com. Нито един от двата пула не отговори веднага на искане на Reuters за коментар.


 


 Снимка: Ройтерс


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са