Свързани новини

14.01.2021 16:01

Mercedes с 8 електрически модела до две години

Видян 6344 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Mercedes-Benz представи плановете си за разширение на гамата си електромобили. Германците, които към момента предлагат електрическия SUV EQC и ван EQV, ще разполагат с общо 8 модела, като следващите 6 ще са на пазара до две години, предаде OFFNews.bg


Така, скоро очакваме към двата модела да се присъединят също EQA, EQB, EQE, EQE SUV, EQS и EQS SUV. Първият от новите - компактният EQA, ще бъде представян още този януари, като ще бъде електрически еквивалент на GLA. Той ще бъде последван скоро от EQB, който пък е версия без ДВГ на компактния SUV GLB. Производството на EQA вече стартира в Германия, докато събратът му ще се произвежда в Унгария и Китай.


Отново в Германия ще започне производството на EQS, който ще е електрически аналог на S-Class. Седанът ще се асемблира в същия завод в Зинделфинген, където се прави и конвенционалната лимузина.


През втората половина на следващата година предстои да бъде показан и електрическият аналог на E-Class - EQE. Той ще се асемблира в Бремен, Германия и Пекин, Китай. След него, на поточните линии на завода на Mercedes в САЩ ще стартира производството на електрическите кросоувъри EQE SUV и EQS SUV.


Mercedes започна производството на EQC през 2019 година в Бремен, а по-рано тази година стартира и асемблирането на електрически V-Class в Испания. Към гамата от задвижвани с батерии возила се очаква да се присъедини и електрическа версия на всъдехода G-Class.


През 2025 година германците ще представят и архитектурата си за следващо поколение електромобили, като версии на ток се предвиждат и за модификациите AMG и Maybach.


Планът на Daimler е до 2030 година поне половината от продажбите на автомобили Mercedes-Benz да са на електрически и хибридни версии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец