Подови климатици

Свързани новини

19.05.2022 10:44

Кои са най-добрите климатици за отопляване

Видян 13591 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Доста хора са загрижени за ефективността на своите климатици и тяхната способност или да отопляват, или да изстудяват един дом.


 


При сравнение на енергийният разход на един климатик, отопляването със сигурност взима превес над изстудяването като най-енергозависимият процес.


 


Затова е напълно разбираемо ако потърсите кой е най-ефикасният климатик за отопляване от всички налични на пазара.


 


Днес ще се консултираме с експертите по темата Eclima.bg, които ще ни разкажат малко повече за спецификите на отопляване на трите най-често срещани вида климатици в България.


 


Подови климатици


 


Подовите климатици са специфичен клас климатици, които се монтират близо до пода, почти наравно с повърхността на стената. Много често те се монтират под прозореца, като фиксирането им се случва по специфичен начин, на не повече на педя от пода.


 


Поради своята ниска позиция, и природните закони на конвекцията на газовете, подовите климатици имат предимство пред останалите при затопляне.


 


Стига един такъв уред да няма пречки или предмети пред себе си, той е способен да затопли едно помещение значително по-бързо.


 


Поради покачването на топлия въздух, и избутването на студения от пода, климатикът успява да създаде усещането на топлота значително по-бързо от другите варианти.


 


Хиперинверторни климатици


 


Хиперинверторните климатици Mitsubishi са най-мощните и способни климатици от цялата селекция консуматорски продукти на пазара.


 


В сравнение с останалите, този клас климатици превъзхождат другите с тяхната производителност, способност да затоплят големи помещения, невероятна тишина и много други фактори правещи ги най-луксозния избор.
Те се монтират по подобен начин на инверторните климатици, с тази разлика, че задължително трябва да са на външна стена. Това може да ограничи възможността за монтаж и за избор на височината на монтажа.
Що се отнася до енергийна ефективност, те са доста ефикасни, но пък имат доста висока консумация на електричество.



Инверторни климатици монтирани ниско



Инверторните климатици са доста добра опция за отопляването на малки и средни по размер домове. Те са доста икономични за своя размер и спрямо консумацията на електроенергия, но често са ограничени в един малък диапазон на монтаж.



Ако един подобен климатик се монтира ниско до пода, както е при подовите климатици, се добива доста потента сила за затопляне, но с доста и се намалява пространството.


 


Кой от трите вида е най-добър в отопляването


 


И трите вида имат своите предимства и недостатъци, но що се отнася за ефективност при затопляне, климатиците с подов монтаж със сигурност имат превес над останалите.


 


Самата им позиция предразполага те да бъдат ефективни при отопляването, тъй като топлият въздух се качва горе, а докато се качи до тавана, той минава през всички други температурни пластове, оставяйки част от топлината си в тях.



Ако искате да разберете повече за подовите климатици или направо искате да си закупите такъв, най-доброто място за това е Eclima.bg.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.