Koenigsegg също така увеличава мощността на този двигател до 11

Свързани новини

27.06.2022 14:55

Как 3-цилиндровият двигател на Koenigsegg постига 600 конски сили (Видео)

Видян 7491 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Koenigsegg Gemera е четириместен хиперавтомобил, който може да развие скорост от 0 до 62 мили/ч за 1,9 секунди, но може би най-забележителното нещо в тази шведска ракета е нейният 2,0-литров редови трицилиндров двигател с два турбокомпресора, който развива зашеметяващите 600 конски сили (плюс 443 фунта въртящ момент).




Джейсън Фенске от Engineering Explained предоставя подробна информация за това как Koenigsegg извлича толкова много мощност от толкова малък двигател. Започва се с цилиндрите. Те може да не са много, но са доста големи. Всъщност те са по-големи от цилиндрите в 5,0-литровия V8 на Koenigsegg, отбелязва Фенске.




Koenigsegg също така увеличава мощността на този двигател до 11. Неговите два турбокомпресора произвеждат много налягане (29 psi), но подобно на двигател с атмосферно пълнене, 3-цилиндровият двигател може да се върти на високи обороти. Червената линия е 8 500 об/мин. Това означава, че буталата се движат изключително бързо. Според Фенске скоростта е приблизително същата като тази на сегашните двигатели от Формула 1.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мария Габриел и Румен Радев

Ново правителство или избори - става ясно в 12.00 часа

Очаква се да стане ясно дали днес ще има ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.