Знаем колко популярни са SUV и кросоувърите в САЩ, но тази тенденция се задържа и в Европа. Списанието съобщава, че сегментът представлява 50% от всички нови регистрации на превозни средства на континента през последните няколко години.

Свързани новини

16.01.2023 11:20

Идва смъртта на SUV: Главният изпълнителен директор на Citroën

Видян 17313 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цялата вселена може да настоява за SUV в момента, но главният изпълнителен директор на Citroën Винсънт Коби смята, че тази тенденция скоро ще бъде реликва от миналото. "Светът на SUV-овете приключи", каза той пред Auto Express. Като се има предвид това, той призна, че наистина няма никакви числа, които да подкрепят чувствата му.

Знаем колко популярни са SUV и кросоувърите в САЩ, но тази тенденция се задържа и в Европа. Списанието съобщава, че сегментът представлява 50% от всички нови регистрации на превозни средства на континента през последните няколко години.


За да подкрепи теорията си, Коби посочи новия феномен на седаните, които се наричат "SUV, само защото са малко по-високи".  Причината за това, казва главният изпълнителен директор, всичко се свежда до аеродинамиката.

"При EV на батерията, ако аеродинамиката ви е грешна, наказанието по отношение на пробега е огромно", каза той пред изданието. "Можете да загубите 50 километра между добра и лоша аеродинамика, а между SUV и седан говорите 60/70/80 километра много лесно. "


Коби също така смята, че сегашното решение за гамата за EV SUV и кросоувъри – което прави батериите много по-големи – не винаги ще бъде възможно.

"Хората ще започнат да ограничават теглото и размера на батериите, или чрез данъци, чрез стимули, чрез регулиране, чрез порицаване", каза главният изпълнителен директор. На този етап е важно да се отбележи, че Франция съобщава, че ще започне да облага превозните средства по тегло. "D [SUV] сегментът ще бъде убит от аеродинамиката и теглото. "


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се