И е хибрид с възможност за включване към електрическата мрежа.

Свързани новини

10.03.2023 09:37

Идва 2023 McLaren Artura (Видео)

Видян 4436 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Трудно е да се повярва, че McLaren е на пазара на пътнически автомобили от малко повече от десетилетие. (Разбира се, преди почти 30 години McLaren F1 се превърна в най-доброто и най-важното за ентусиастите, но години след това McLaren не произведе друг уличен автомобил. ) От 2011 г. насам легендарната марка от Формула 1 пусна на пазара няколко нови модела и напълно разстрои йерархията на суперавтомобилите, в която дълго време доминираха две италиански компании.


И макар че всички тези модели, включително MP4-12C, 570S, Senna и 720S, имат свой собствен характер, те споделят много сходни компоненти. Artura е нов и не е като последния кръг от рестартирания на любимата ви стрийминг услуга. Нов, както никога досега. Помислете за Severance, а не за Bel-Air. За всички намерения това е вторият сериен автомобил на McLaren. И е хибрид с възможност за включване към електрическата мрежа.


181-килограмовата вана от въглеродни влакна на Artura прилича много на старата, произвеждана от Carbo Tech в Австрия, само че е по-здрава и по-лека и има кухина, в която е вграден субуферът на аудиосистемата.


Освен това вече се произвежда във фабриката за въглеродни влакна на McLaren в Шефилд, Англия. Двигателят - 3,0-литров V-6 със 120 градуса на въртене и 577 к. с. с два турбокомпресора - е по-скоро отклонение. Всички предишни McLarens (с изключение на F1 с BMW V-12) използват V-8 с обем 3,8 или 4,0 литра. В сравнение с V-8, новият V-6 е с около 110 кг по-лек и шокиращо малък.


Осемстепенната трансмисия с двоен съединител е с приблизително същия размер като старата седемстепенна, отчасти поради липсата на задна предавка, но вече включва първото приложение на електронно управляван диференциал с ограничено приплъзване на McLaren.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и