"Този състезателен автомобил има невероятни пропорции, той е много по-широк от досегашния автомобил DPi, по-нисък и по-дълъг е и наистина елегантен. Мечтата на дизайнера е да получи такива пропорции, с които да работи. "

Свързани новини

05.12.2022 11:37

И Кадилак пуска хиперавтомобил

Видян 6761 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Светът на състезанията за издръжливост е изпълнен с вълнение за сезон 2023, когато нов клас прототипи ще се борят за общи победи в прочутите 24-часови състезания за издръжливост в Дайтона и Льо Ман. Наречен подобаващо LMDh (Le Mans Daytona hybrid), класът ще замени отпадналите прототипи DPi и ще отговаря на правилата както на IMSA Sports Car Championship, така и на FIA World Endurance Championship (WEC). Виж видео тук!

Cadillac  неотдавна представи хиперавтомобила Project GTP - концептуална версия на автомобила, който ще се изправи срещу конкуренти от Porsche, BMW и други, за да спечели обща победа в някои от най-престижните състезания по моторни спортове в света.


Вълнуващото в новия клас и възможността отново да се състезаваме на световната сцена е, че се формира нова златна ера на състезанията, в която състезателните автомобили могат да бъдат красиви", казва Крис Микалаускас, водещ дизайнер на екстериора на Cadillac. "Този състезателен автомобил има невероятни пропорции, той е много по-широк от досегашния автомобил DPi, по-нисък и по-дълъг е и наистина елегантен. Мечтата на дизайнера е да получи такива пропорции, с които да работи. "

Важно е да се отбележи, че за първи път Микалаускас и дизайнерското студио на Cadillac имат толкова голямо влияние върху един от състезателните автомобили на марката. "В миналото, поради всички правила и разпоредби, не беше възможно да има толкова голямо присъствие на ОЕМ дизайнери, защото те бяха толкова ориентирани към производителността и толкова строги", казва Микалаускас, който преди това е работил само по серийни автомобили, включително новите седани CT4-V и CT5-V Blackwing.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион