Свързани новини

21.02.2020 10:11

Google представи Android 11

Видян 1397 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За пета поредна година Google пуска новата версия на Android по-рано от очакваното. Компанията представи Android 11 Developer Preview, което е пробната версия на платформата. Тя се използва от разработчиците и производителите, за да подготвят приложенията и устройствата си за нея.

Версията е подходяща и за ориентир какво ново подготвя Google за Android. Тази година компанията се насочила в четири сфери, предава Vesti.bg.

Първата е "полезни иновации". Тук са събрани промените в Android, които най-пряко ще са видими от потребителите. Например поддръжката на нови дисплеи (т.е. гъвкави телефони), подобрения при управлението на текстови съобщения, поддръжка на копиране на снимки директно в чата и др. Тук са и подобренията, които ще са видими от навлизането на 5G мрежите.

Втората сфера е сигурността. Android ще дава възможност на потребителите да разрешават еднократен достъп на приложенията до данните. Подобрена е и защитата на биометричните данни, съхранението на информация като цяло и поддръжка на електронни документи за самоличност.

Android 11 ще подобри и начина на обновяване на приложенията и системата като цяло. Още 12 модула на платформата ще могат да се ъпдейтват чрез Google Play System Update, вместо чрез цялата ОС. Това означава, че Google ще може по-лесно да изпраща ъпдейти за Android (макар и не цялостни) до устройствата на потребителите

Четвъртата ниша е общи подобрения на качеството на Android. Целта е платформата да работи още по-бързо и стабилно. Правят се промени в начина на обработка на изображения, на видео и на работата на камерата.


 


Снимка: digital.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на