Свързани новини

26.01.2021 14:12

Google да премахне Telegram от магазина за приложения: Бивш посланик на САЩ в Мароко

Видян 4554 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Съдът в Калифорния е помолен да принуди Google да премахне Telegram от Google Play, поради твърденията, че приложението за съобщения се използва за подбуждане към насилие. Подобен иск има и срещу Apple, предаде RT.


Подаден от Марк Гинсбърг, бивш посланик на САЩ в Мароко, искът твърди, че популярното приложение се използва за разпространение на насилие, екстремизъм и антисемитизъм. Като ищец бе посочена и Коалицията за по-безопасна мрежа (CSW) с нестопанска цел на Гинсбърг.


В жалбата се отбелязва, че Google е спрял Parler, подобен на Twitter консервативен сайт за микроблогиране, от своя магазин за приложения, тъй като някои потребители изразяват подкрепа за насилието, разтърсило Капитолия на 6 януари. Според Гинсбърг Telegram трябва да получи същата мярка.


„Google не е предприел никакви действия срещу Telegram, сравними с действията, които е предприел срещу Parler, за да принуди Telegram да подобри своите политики за модериране на съдържанието“, се твърди в иска.


В този иск ищците характеризират Telegram като „предпочитания неонацистки / бял националистически комуникационен канал, разпалващ антисемитско и анти-черно подстрекателство по време на настоящата вълна от протести в цяла Америка“. Искът твърди, че приложението бързо се превръща в благодатна среда за екстремизъм, тъй като потребителите на Parler „мигрират“ към други приложения.


Telegram регистрира нарастване на новите потребители, след като големи технологични компании като Twitter, Facebook и YouTube започнаха агресивно да контролират съдържанието на платформите си по-рано този месец, уж в опит да предприемат мерки срещу екстремизма.


Приложението, което използва криптиране от край до край за съобщения, отчете над 500 милиона потребители месечно през първата седмица на януари.


Въпреки че критиците представят Telegram като сигурно убежище за десните екстремисти, компанията предприема собствени мерки, за да запази платформата си без омраза.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.01.2021 15:27

    Telegram e pod контрола на руснаците ,а не на американцит,затова тоя реве.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате