Свързани новини

29.04.2021 09:34

Ford ще произвежда и електромобили в Румъния

Видян 3073 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ford сериозно инвестира в обновяването на гамата си лекотоварни автомобили и тяхната пълна или частична електрификация до 2024 година. Нещо повече, американската компания очаква две трети от производството на машини за бизнес и доставки да са на електрически или плъг-ин хибридни модели до 2030 г., предаде automedia.investor.bg.


Стратегията включва лансирането на изцяло нов модел, чието асемблиране ще се осъществява във фабриката в Крайова, Румъния. Лекотоварният автомобил ще влезе в серийно производство през 2023 година, като ще бъде с бензинови и дизелови двигатели, а през 2024, след инвестиция от 300 милиона долара, ще се появи и изцяло електрическа версия.


"Операциите на Ford в Крайова досега са били рекордни по отношение на гъвкавост и конкурентност", заявява президентът на Ford Европа Стюарт Роули. "Планът ни да произвеждаме новия си лекотоварен модел в Румъния е отражение на позитивното ни партньорство с местните доставчици и обществото в региона".


Към момента американският производител не е словоохотлив по отношение на новия комерсиален модел, заявявайки единствено, че "той ще е оборудван с едни от най-модерните дизелови и бензинови двигатели", които ще бъдат доставяни от завода в Дагенам, а трансмисиите ще идват от фабриката в Хейлууд.


Заводът на "Синия овал" в Румъния, където са заети над 6000 души, досега е получил почти 2 милиарда долара инвестиции от придобиването през 2008 година. Освен новата финансова инжекция, фабриката ще стане и третата на марката в Европа, която ще произвежда автомобил, задвижван от батерии. Другите два завода, които са конвертирани за производство на електромобили, са основният завод в Кьолн (Германия) и комплексът в Коджаели, Турция.


Към момента в северната ни съседка Ford произвежда кросоувърите EcoSport и Puma.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и