Моделите 296 GTB, SF90 Stradale, електрифицираният Purosangue и 2025 EV са само върхът на айсберга, тъй като според Ferrari до 2026 г. делът на моделите с ДВГ ще бъде само 40 %, а до края на десетилетието ще спадне до 20 %

Свързани новини

28.07.2022 15:35

Ferrari с електрически спортен автомобил 2025 г.

Видян 9490 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Измина почти десетилетие, откакто хибридното LaFerrari беше показано на обществеността, което показва готовността на Маранело да приеме електрифицираното бъдеще. Днешната гама включва не един, а два модела PHEV - 296 GTB и SF90 Stradale. Дебютиращият през септември SUV Purosangue ще бъде изграден върху платформа, замислена още от първия ден да поддържа хибриден задвижващ агрегат, тъй като дори и състезателният кон не може да бъде имунизиран срещу по-строгите правила за емисиите.

За тази цел 2025 г. ще остане в историята като годината, в която Ferrari ще представи модел без двигател с вътрешно горене. Хората с един процент не трябва да се притесняват за допълнителното тегло, което се дължи на батерията и другия хардуер, тъй като главният изпълнителен директор на компанията казва, че инженерите ще намерят начин да компенсират допълнителния обем.



Ръководителят на компанията каза още, че въпреки че производителите на автомобили обикновено използват почти едни и същи електронни чипове, инженерите на Ferrari успяват да създадат нещо уникално и отличително. Да не забравяме и текущата програма за хиперавтомобили в Льо Ман, която със сигурност ще донесе дивиденти при разработването на хибридни и електрически пътни автомобили през следващите години.

Моделите 296 GTB, SF90 Stradale, електрифицираният Purosangue и 2025 EV са само върхът на айсберга, тъй като според Ferrari до 2026 г. делът на моделите с ДВГ ще бъде само 40 %, а до края на десетилетието ще спадне до 20 %. През 2030 г. хибридите и електрическите превозни средства ще представляват по 40 процента.

За да има пълен контрол по време на фазата на разработване, електрическите двигатели ще бъдат конструирани на място. Освен това батериите ще се произвеждат в Маранело и ще се интегрират в автомобилите в процес, при който приоритет ще бъде леката конструкция.


 





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец