Свързани новини

05.10.2021 09:50

Фейсбук се връща към нормалния си ритъм на фона на обвинения в дезинформация

Видян 2555 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седмицата започна с лоши новини за Фейсбук на няколко фронта. Гигантът се справяше както със седемчасовото прекъсване на услугите на някои свои приложения, така и с разкритията, предадени на властите и медии от бивш служител – разкрития, които се очаква днес да бъдат изслушани от американски законодатели, предаде БНР.

Според Downdetector над 10 милиона са били подадените сигнали за проблеми на места като САЩ, Европа и Сингапур. Проблемите освен Фейсбук засегнаха приложенията Инстаграм и Уатсап.

Това се случва на фона на разкрития на бившия служител Франсис Хаугън за практиките на гиганта. Тя посочи, че подсилването на послания с реч на омраза и дезинформация, която подкопава демокрацията са заели централно място в бизнес модела на Фейсбук.

„Фесйбук осъзнаха, че ако променят алгоритъма да е по-безопасен хората ще прекарват по-малко време на сайта, ще отварят по-малко реклами, компанията ще изкарва по-малко пари,“ заяви Хаугън за Си Би Ес.

Днес се очаква Хаугън да бъде изслушана в Конгреса.

Години наред американски законодатели отправяха предупреждения за регулиране на Фейсбук и други социални платформи в отговор на критиките, че нарушават личната неприкосновеност и че се превръщат в мегафон за дезинформация.

37-годишната американка Франсис Хаугън, бивш продуктов мениджър на Фейсбук, напусна през май, е готова да свидетелства против бившите си работодатели пред подкомитета на Сената по-късно днес.  

В интервю за телевизия Си Би Ес в неделя, тя твърди, че собствениците на Фейсбук се опитват да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.10.2021 10:20

    От достта време Facebook се превърна в патерица и адвокат на американската колониална политика в България, че и в света ! Допуска в мрежата супер просташки и на моменти мръсно цинични публикации. Разбира се под изискването да не се използва "език на умразата", блокира всеки който отправи неудобни политически коментари за Америка и нейната политика ! В измисленото правило,не е редно сарказма и хумора в политически коментар да се квалифицира като омраза. Болшевишките администратори на мрежата не ги интересува нищо, блокират всеки който дръзне да застане срещу НАТО и бандитските им набези !Мен ме блокираха за 24 часа за следното метафорично изказване - "обевяваме война на Русия, за 1 час ни смачкват и всичко ще дойде на мястото си, само че ще измре много американска гад" ... В Ирак, Сирия, Виетнам, Либия могат да измрат хиляди невинни, но това не може и не бива да се отнася за американците ? Затова в света омразата към тях е тотална ! Скоро световното им господство ще приключи ! ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за