01/04

Свързани новини

05.03.2020 11:51

Електрическото BMW Concept i4 със спортно, но устойчиво Gran Coupe

Видян 1840 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

BMW Concept i4 ни дава много добър поглед към бъдещото BMW i4, чието производство стартира през 2021 г. От пръв поглед на око се набива огромната радиаторна решетка, която баварците ще налагат тепърва в моделното си семейство. Иначе самата визия на решетката тук е създадена специално за този модел (вместо за охлаждане тя служи като интелигентна площ, в която са монтирани сензори), но посоката на развитие в тази конкретна област е ясна.


Компания изтъква, че някои дизайнерски елементи в екстериора и интериора на концептуалния автомобил ще бъдат заимствани както от BMW i4, така и от други серийни автомобили с електрическо задвижване. В серийно производство е възможно да видим и някои от множеството аеродинамични решения, чиято задача е да осигуряват максимален електрически пробег. За мен по-интересно е какво ще се вземе от интериора за бъдещите модели.


BMW Curved Display заедно с волана оформят новото изражение на ориентацията към водача. Тук вече може да бъде видян серийният дисплей на  BMW iNEXT и на BMW i4. С цел максимално редуциране на елементите за управление почти всички функции, дори и климатизацията, са интегрирани в BMW Curved Display. Както се вижда, по средата липсва селектор на трансмисията, който е заменен с плъзгач за избор на предавка. Интересно ще е дали подобно решение може да видим в бъдещ сериен модел.


Що касае задвижването, тук имаме голяма яснота. Разработеният за BMW i4 електромотор развива максимална мощност 530 к.с., с което постига нивото на V8 агрегатите на актуалните модели на BMW с двигател с вътрешно горене.


Разработеният за BMW i4 вариант на батерията се отличава с екстремно плоска конструкция и оптимизирана енергийна плътност. При тегло от около 550 килограма тя има енергиен капацитет от около 80 кВтч и позволява пробег до 600 километра при WLTP цикъл. Моделът ще се ускорява до 100 км/ч за около 4 секунди, като максималната скорост е над 200 км/ч.


Серийното производство на BMW i4 ще стартира през 2021 г. в завода на BMW Group в Мюнхен.


Повече информация: Designboom.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни