Свързани новини

03.12.2019 16:48

До 8,000 евро субсидия за електромобил в Словакия

Видян 1461 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Словашкото министерство на икономиката започва нов кръг от субсидии за електрифицирани превозни средства в желанието си да продължи да насърчава хората, бизнеса и правителствените агенции да се сдобиват с нови и по-екологични превозни средства, предаде ecars.bg.

За този кръг са отделени 5 милиона евро, което не изглежда като особено голяма сума, но все пак е по-добре от нищо (каквто за жалост все още е нашия случай).

Закупуването на изцяло електрически превозни средства ще бъде субсидирано с до 8,000 евро, а закупуването на плъгини хибриди с до 5,000 евро, като и двата случая става въпрос за превозни средства с цена до 50 000 евро.

Кандидатстването за тези субсидии започва на 17 декември тази година и е отворено за частни лица, компании и административните органи.

Субсидиите са ограничени до BEV и PHEV, а категориите по-които се разделят са две.

Първата категория включва BEV и PHEV превозни средства с най-малко четири колела, проектирани и конструирани предимно за превоз на пътници и техния багаж, с максимум осем места в допълнение към мястото на водача.

Втората категория е за BEV и PHEV превозни средства с най-малко четири колела, проектирани и конструирани главно за превоз на товари и с максимално разрешено тегло, не надвишаващо 3,500 kg.

С този призив министерството продължава успешния си пилотен проект за подкрепа на закупуването на електрически превозни средства, който стартира в края на ноември 2016 г. в сътрудничество с Асоциацията на автомобилната индустрия на Словашката република.

В края на 2017 г. Словакия се реши на увеличение в размера и продължи да отпуска безвъзмездно субсидии до 5,000 евро за тези, които купуват автомобил с ниски или нулеви вредни емисии преди края на юни 2018 г.

Вижда се навсякъде, че тази практика работи и от нея има резултати и Словакия не е изключение. Продажбите на местния пазар са се увеличили значително през последната година и това вероятно ще продължи и през 2020.

Не се споменава обаче защо дву и триколесни превозни средства са изключени от субсидиите и дали за тях ще има други по-специални условия.

Частните фирми ще могат да се възползват най-много от това предложение, защото административните органи и частните лица могат да получат субсидия само за едно превозно средство, докато за бизнеса лимит е общата сума заделена за субсидии от министерството.

Взетите на лизинг BEV и PHEV превозни средства обаче няма да се класират за субсидия, а тези които я получат ще трябва да използват превозното средство най-малко две години преди да могат да го продадат.


 Снимка: Ройтерс


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне