Mulsanne, който наследява Arnage, е пуснат в производство през 2010 г. и се произвежда до 2020 г. в трите си варианта на каросерия - стандартна, с удължено междуосие и Grand Limousine.

Свързани новини

19.04.2023 10:04

Bentley Mulsanne е истински претендент за Rolls-Royce Phantom, който струва над 100 000 долара

Видян 9318 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Mulsanne, който наследява Arnage, е пуснат в производство през 2010 г. и се произвежда до 2020 г. в трите си варианта на каросерия - стандартна, с удължено междуосие и Grand Limousine.

Тогава те го спряха завинаги, като предоставиха ролята на флагмански седан на по-малкия и по-достъпен Flying Spur. Заедно с Mulsanne Bentley прекрати и производството на емблематичния 6,75-литров V8 след повече от 60 години. Последният автомобил с този двигател, чиято конфигурация и разстояние между отворите остават непроменени от 1959 г. насам, е Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner.

С мощност 523 конски сили (530 ps/394 kW) и въртящ момент 811 фунта стерлинги (1100 Nm), тази лимитирана серия от 30 бройки се отличава с фини почитания към легендарния двигател в целия интериор.

Отвън могат да се видят няколко елемента с тъмен оттенък, като тези на радиаторната решетка, накрайниците на изпускателната система и Flying B, а 21-инчовите джанти са с лъскави черни джобове и поръчково ярко обработено покритие. Черно вместо сребристо е използвано за всмукателния колектор, а табелката под капака носи подписа на Ейдриън Халмарк, главен изпълнителен директор на Bentley.

Истински претендент за Rolls-Royce Phantom, Mulsanne е почти толкова голям, колкото и прекият му съперник. В същото време непрекият му наследник, третото поколение Flying Spur, е по-малък от Rolls-Royce Ghost.

 Той споделя платформата на VW Group с Continental GT и Porsche Panamera и остава най-луксозният седан на марката, присъединявайки се към базирания на Volkswagen Touareg Bentayga в опита да привлече повече ентусиасти с дълбоки джобове към компанията, която бавно, но сигурно прегръща своето електрифицирано бъдеще.

Празнотата, оставена от кончината на Mulsanne, все още предстои да бъде запълнена. Реално погледнато, вероятно никога няма да бъде, а това е тъжно, като се има предвид, че Bentley продължава да разширява семейството с допълнителни модели. От друга страна, не е изненадващо и това, че те не се интересуват от друга лимузина, като се има предвид, че те не са склонни да се продават като топъл хляб. Въпреки това нещо, което да постави Phantom на мястото му, би било отлично допълнение към гамата, особено със специална платформа, голям V8 под капака и превъзходни луксозни, технически и безопасни удобства.


На днешния пазар едно хубаво Bentley Mulsanne ще ви струва над 100 000 долара. Някои от най-добре запазените екземпляри с не много километри на километража ще ви струват над 200 000 долара и около 250 000 долара, което не звучи толкова зле, като се има предвид, че чисто нов Rolls-Royce Phantom започва от малко под 500 000 долара. Що се отнася до представения на снимката екземпляр, ще трябва да се бръкнете за много повече от това.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп