Свързани новини

11.12.2019 14:27

Apple пуска компютър за над $52 000

Видян 1329 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С лед години чакане, Apple зарадва феновете си и пусна на пазара новото поколение на настолния компютър Mac Pro.


Това е т.нар. "работна станция", като е предвидена за доста сериозни дейности и предлаганият в нея хардуер отразява това подобаващо, предава Vesti.bg.


Mac Pro ще се предлага в множество различни конфигурации, които могат да се променят според предпочитанията на дадения потребител. Цените на Mac Pro винаги са били много високи, но новото поколение на машината е доста скъпо дори и за по-смелите очаквания.


В топ конфигурацията си, Mac Pro струва 52 599 долара. Базовата цена на компютъра е "скромните" 5999 долара.


Максималната конфигурация на Mac Pro предлага 28-ядрен процесор Intel Xeon W, 1,5ТВ RAM и 4ТВ дисково пространство, като Apple планира скоро да предложи и 8TB SSD, така че цената на топ версията на Mac Pro ще продължи да расте. Само 1,5-те терабайта RAM струват 25 000 долара.


Освен това компютърът може да се конфигурира и с две видеокарти Radeon Pro Vega II Duo, всяка с по 32GB собствена памет. Това допринася с 10 800 долара към цената. Apple предлага още PCIe картата Afterburner за 2000 долара. Може дори да се поръча да се добавят колела към корпуса на машината, за да може тя по-лесно да се премества из офиса. Цената на колелата е 400 долара.


Apple вече планира и други аксесоари и опции към Mac Pro. Целта на компанията е да предложи възможно най-много варианти, за да привлече вниманието на професионалисти от всякакви сфери. Те ще могат да конфигурират компютъра според предпочитанията си с много различни опции в хардуера и оборудването.


Целта на компанията е да мотивира повече клиенти да поръчват персонализирана конфигурация спрямо базовата. Тя предлага 8-ядрен процесор Intel Xeon W, 32GB RAM и видеокартата Radeon Pro 580X, както и 256GB SSD. Въпреки разнообразието от конфигурации, Mac Pro ще се предлага само с различни версии на процесора Intel Xeon W и само с различни модели видеокарти на Radeon. Компанията вече приема поръчки, а доставките започват другата седмица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.