5G ULTRA стартира в края на 2020 г. и към момента е единствената мрежа от пето поколение в България, която разчита само на истинска 5G технология
01/03

Свързани новини

19.07.2022 14:32

A1 продължава да развива истинската 5G технология и отчита постоянен ръст на 5G трафика и броя на клиентите на 5G

Видян 3513 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


•    Средната скорост на сваляне на данни в 5G ULTRA е около 6 пъти по-висока спрямо тази в 4G мрежата на А1
•    Трафикът през 5G ULTRA се е увеличил с над 180% през първите 6 месеца на годината
•    Броят на клиентите на 5G услуги расте с почти 350% за същия период
•    5G ULTRA вече е достъпна в над 200 населени места

А1 продължава да развива истинската 5G технология и 5G ULTRA мрежата на телекома вече обхваща всички населени места с над 10 000 човека население, както и основните морски, зимни и SPA курорти в България*. През първите шест месеца от годината трафикът през 5G ULTRA се е увеличил с над 180% и достига над 5 000 терабайта (TB), а средната скорост на сваляне на информация през 5G е била около шест пъти по-висока спрямо тази на 4G мрежата на А1.

5G ULTRA стартира в края на 2020 г. и към момента е единствената мрежа от пето поколение в България, която разчита само на истинска 5G технология. Телекомът внедрява 5G с ново оборудване на европейски производители и използва честотна лента с ширина 100 MHz, която е по-голяма от съвкупната честотна лента на всички предходни технологии взети заедно в една посока на предаване. По този начин 5G ULTRA осигурява в пъти по-големи скорости на сваляне и качване на данни спрямо 4G. До момента максималната регистрирана скорост в 5G ULTRA е над 1750 Mbps.

Телекомът временно е отворил своята 5G мрежа за лятото и до 30 септември всички клиенти на мобилна услуга от А1, които имат 5G смартфон, могат да изпробват безплатно скоростта на 5G ULTRA.

От началото на годината А1 е инвестирала 16,5 млн. евро в своята 5G ULTRA мрежа, благодарение на което компанията е увеличила почти тройно покритието на своята 5G мрежа като брой населени места и в момента те са над 200. За цялата 2022 г. планираните инвестиции за развитие на 5G ULTRA надхвърлят 26 млн. евро. За периода януари – юни 2022 г. градовете с най-голям трафик в 5G ULTRA са София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, като потребителите от столицата са генерирали около половината от общия 5G трафик в страната.

Все повече потребителите търсят услуги за високоскоростен мобилен интернет, които да им позволят да работят, да се информират и да се забавляват, без значение къде в страната се намират. Това се потвърждава от данните на А1, според които броят на уникалните клиенти на 5G услуги се е увеличил с почти 350% през първите шест месеца от годината.

Същата тенденция се наблюдава и при употребата на мобилен интернет като цяло, без значение от използваното поколение мобилна мрежа. Общият трафик на данни е нараснал с 46% през първото полугодие на 2022 г. и с 60% спрямо същия период на 2021 г.





















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали