Свързани новини

08.11.2019 09:11

5G: Пет въпроса, пет отговора

Видян 1690 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Накратко 5G технологията е по-интелигентна, по-бърза и по-ефективна от 4G.


 


Това е следващото (пето) поколение мобилна технологии и обещава значително да повиши скоростта, покритието и отзивчивостта на безжичните мрежи.


 


От 10 до 100 пъти по-бърза отколкото 4G технологиятa, 5G ще е способен да предостави потребителско изживяване непознато досега, предава Оffnews.bg.


 


Въпреки, че 5G вече се ползва на много места в света, се очаква двете технологии 4G и 5G да съществуват няколко години съвместно вероятно до 2030 г. За навлизането на 5G ще е необходимо построяването нова инфраструктура, която заради спецификите на технологията, трябва да бъде близо до този, който ще я ползва. 5G изисква не само огромна инвестиция от страна на мобилните оператори, но и синхронизиране и промени в редица регулации и секторни политики.


 


В България на първо място е необходимо да се освободи необходимия радиочестотен спектър, да се намали цената за ползването на радиочестотния спектър, както и да бъдат направени някои промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ), така че да могат по-бързо и по-лесно да ъпгрейдват съществуващите базови станции.


 


В последните години осигуряването на 5G лидерство се превръща в национален приоритет за редица държави, заради очакването технологията да осигури повече от десетилетие конкурентно предимство и заради всеобхватните икономически и социални ползи, които носи.


 


5G вече е реалност. След САЩ и Южна Корея, които започнаха въвеждането на 5G технологията още в края на 2018 г., 16 други страни ще имат 5G мрежи до края на 2019 г. Като част от дългосрочната си стратегия Европейската комисия планира във всяка страна членка да има поне една градска зона, предлагаща 5G услуги през 2020 г., а покритието трябва да обхване всички градски зони и основни пътни артерии до 2025 г.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични