Днешната ни снимка ни пренася в Палм Спрингс, Калифорния, а въпросното време се смята за златната ера на състезанията със спортни автомобили

Свързани новини

23.07.2022 07:07

$30млн. за "най-красивото Ферари"

Видян 4383 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днешната ни снимка ни пренася в Палм Спрингс, Калифорния, а въпросното време се смята за златната ера на състезанията със спортни автомобили. Сепийна обстановка, в която се раждат легендите за Ferrari и Shelby.

Въпреки че спомените за невероятния Световен шампионат за спортни автомобили постепенно започват да избледняват, все още звучащи имена като Фанджо, Мос и Бандини осигуряват осезаема връзка с миналото. Нещо повече, великолепните машини, управлявани от тези опитни пилоти, създадени за участие в състезанията, днес съществуват като зашеметяващи примери за инженерство и дизайн, с най-съвременни технологии, облечени в алуминиеви каросерии от водещите каросерии в Торино и Милано.


$30млн. струва "най-красивото Ферари".


Шаси 0598 CM е една от тези редки огнедишащи машини. Със суфикс, който указва първоначалното му намерение да се състезава в "Carrera Messicana", 0598 CM е твърде чистокръвен, за да не се използва след отмяната на Carrera Panamericana. Звезда, която пламва ярко и бързо, Ferrari решава да включи този един от четирите състезатели в Световния шампионат за спортни автомобили през 1956 г. Когато излиза на стартовата решетка за 1000 км на Буенос Айрес през 1956 г. , зад волана на автомобила с номер 0598 CM е не кой да е, а Хуан Мануел Фанджо. Въпреки че преминава през капана за скорост с повече от 300 км/ч и прави най-бързи обиколки, и двете официални участия на Ferrari в аржентинското състезание се оттеглят с механични проблеми, проправяйки път на външни частници да придобият този рядък бивш състезател на Scuderia.




Ferrari 375 Plus и Ferrari 410 Sport с известния транспортьор GMC-Fruehauf на John Edgar Enterprises в Палм Спрингс, ноември 1956 г. Снимка с любезното съдействие на архива на Уилям Едгар. Фил Хил зад волана на 0598 CM разговаря с Карол Шелби на Седмицата на скоростта на Хаваите, проведена във военновъздушната база Дилингъм в северната част на остров Оаху, април 1957 г. Снимка с любезното съдействие на архива на Уилям Едгар.



От ляво на дясно: Алфонсо де Портаго, Джо Ландакър, Мастен Грегъри и приятели с Фераритата на Джон Едгар № 88 857 Sport и № 98 410 Sport, падокът на Седмицата на скоростта в Насау, декември 1956 г. Снимка с любезното съдействие на архива на Уилям Едгар.



 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей