2024 BMW i5 M60

Свързани новини

03.06.2023 08:06

2024 BMW i5 M60 изглежда като още един обещаващ електромобил

Видян 10717 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отново е онази смесица от утвърждаване и вълнение. Това е чувството, което изпитвате, когато воланът, спирачките и педалът на газта на чисто нов автомобил синхронизират действията на водача и създават сетивно откровение. Този път източникът е новият i5 M60, високоефективният вариант на новото осмо поколение на Серия 5, който оправда обещанието си за динамика по време на първата ни полудневна разходка.



Ако този ранен предпроизводствен модел е нещо, което може да се каже, BMW има още един победител в ръцете си. И този път постижението не е опетнено от обезобразената предна част с радиаторна решетка тип "бобров зъб".

Логистиката ни диктува да заобиколим i5 eDrive40 с 335 к.с. и да преминем направо към i5 M60 xDrive с 590 к.с. От базата ни близо до Марсилия, Франция, се отправихме към участък от официалния цикъл за оценка на BMW Research and Development, който се простира дълбоко в безплодната вътрешност на северозапад, където се срещат департаментите Bouches-du-Rhône и Vaucluse. Пилотирайки все още напълно замаскирания прототип i5, ние следвахме експерта по динамика на шофиране на BMW Юрген Мец, който водеше с M340d комби. Предизвикателният маршрут е наследство от неотдавна пенсионирания гуру по шасито на BMW Йос ван Ас.


Щом последното малко селце започна да се губи в огледалото за обратно виждане, по радиото се чу гласът на Юрген: "Тук не е валяло от седмици, така че по пътя ще има много пясък и чакъл." Свистене, пауза, пращене.


"Също така, дайте път на велосипедистите и се оглеждайте за бързащи местни жители, които са истински експерти в рязането на завои". Миг по-късно бърз сигнал с вдигнат палец за режим на атака и конвоят ни от два автомобила започва бързото си изкачване по стоманено сивата спираловидна стълба към първия връх на природния парк Alpilles. i5 е чисто нов автомобил от горе до долу, но въпреки това се усеща като окуражаващо познат и вдъхващ увереност от самото начало. Огромните 590 конски сили и 586 фунта въртящ момент на моторите се разпределят с възвишено майсторство.



 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева