2023 Toyota Corolla Cross Hybrid

Свързани новини

25.05.2023 10:38

2023 Toyota Corolla Cross Hybrid: и трима са компания

Видян 6726 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Toyota Corolla Cross е SUV за хората, които избират опцията "без подправки" при поръчка на индийски автомобил. Това е изключително превозно средство, фокусирано върху стойността и познаваемостта, а не върху открояването. Това е добре, но задвижващият му агрегат с вътрешно горене е толкова слаб, колкото и Попай преди спанака, а икономията на гориво също не разказва толкова щастлива история. Именно тук се появява Toyota Corolla Cross Hybrid 2023, която добавя тройка електрически двигатели за така необходимите конски сили и осигурява по-добра икономия на гориво.

Вместо да се задоволява със 169 конски сили на Corolla Cross, хибридът увеличава тази мощност до 196 конски сили. Както и в Toyota Prius 2023 със задвижване на всички колела, 2,0-литровият редови четирицилиндров двигател с цикъл на Аткинсън и мощност 150 к.с. се съчетава с три електрически мотора: два отпред, които осигуряват 111 к.с., и мотор с мощност 40 к.с. на задния мост, който позволява стандартно задвижване на всички колела. Под задните седалки има малка литиево-йонна батерия, а въртящият момент на предния мост се предава чрез безстепенна автоматична трансмисия.



Дори и с новооткритата си мощност, Corolla Cross Hybrid обещава много по-добра икономия на гориво от нехибридния модел. Toyota изчислява 45 mpg в града, 38 mpg на магистралата и 42 mpg комбинирано, в сравнение с 29, 32 и 30 mpg (съответно) за Corolla Cross със задвижване на всички колела. Ускорението също е подобрено; оценката на Toyota за 8,0 секунди до 60 мили в час ще бъде намалена с повече от секунда от резултатите от нашия тест с варианта без хибрид.


Но не ви е необходим Racelogic VBox, за да разберете, че Corolla Cross Hybrid е най-бързият кон в обора. Чувствителната педал на газта и мигновеният електрически въртящ момент се съчетават за повече пъргавина при излизане от трасето, отколкото преди, и хибридът не се отказва при наклон, както прави версията с бензинов двигател. Новият модел е далеч по-приемлив за включване в движението по магистралата, въпреки че, както сме виждали при много хибриди, представянето страда при изтощена батерия.


Тъй като хибридът е по-енергичен от всеки друг вариант на Corolla Cross, Toyota е решила да вкара в хибрида куп спортни елементи - и той се предлага само в по-жизнените версии S, SE и XSE, като се отказва от по-пешеходните LE и XLE. Това включва стандартно "спортно настроено" окачване, което предлага малко по-остро возене от това, с което се сблъскахме при версиите на Corolla Cross без S. За щастие, то не е твърде остро; стремежът към масова привлекателност поддържа нещата сравнително меки, а кормилното управление е пресилено до степен на премереност.

Салонът е почти същият като в стандартната Corolla Cross и почти не се различава от този на Corolla. В горната част на арматурното табло има много неизползвано пространство, но иначе това е уютен интериор с повече от достатъчно скривалища, в които да съхранявате всякакви дрънкулки, изпаднали от джобовете ви. Видимостта е добра от всички страни. Моделите S и SE предлагат едни удобни седалки от плат, на които за съжаление липсва отопление. Ако искате да имате подгряване на седалките, ще трябва да преминете към XSE, който добавя екстри като LED фарове, 18-инчови алуминиеви джанти и електрическа седалка на водача.


Toyota е предоставила на 2023 Corolla Cross Hybrid и най-новата си и най-добра информационно-развлекателна система, което е добре, защото старата конфигурация Entune оставя много за желаене. Тойота Аудио Мултимедия е по-бърз и по-енергичен софтуер, който включва стандартно безжично огледално отразяване на телефона, актуализации по въздуха и - при абонамент - навигация в облака. Той е разположен на 8,0-инчов сензорен екран и при трите модела.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби