Златан Ибрахимович

Свързани новини

05.06.2023 11:45

Златан Ибрахимович се сбогува с футбола

Видян 2332 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Време е да се сбогувам с футбола" - с тези думи Златан Ибрахимович обяви края на своята кариера. Шведът, който е на 41 години, обяви решението си в неделя вечер след последния мач на своя отбор "Милан" за сезона. Росонерите победиха Верона с 3:1 на своя стадион Сан Сиро.

През миналото лято Ибрахимович съобщи, че остава в Милан за още един сезон, но постоянно беше преследван от контузии и записа само четири мача в Серия А. В тях той вкара едно попадение.

"Пазя толкова много спомени и емоции от този стадион. При първия ми престой тук ме направихте щастлив, а при втория ме дарихте с любов. Бих искал да благодаря на семейството и близките ми за търпението. Искам да благодаря и на моето второ семейство - на играчите, на треньора и неговия щаб за доверието. Искам да благодаря и на ръководството за възможността. И накрая, но не на последно място, искам да благодаря на вас - феновете. Приехте ме с отворени обятия и аз винаги ще бъда миланист. Време е да кажа сбогом на футбола, не на вас. Твърде трудно е, има толкова много емоции. Ще се видим отново, ако имате късмет. Форца Милан!", заяви Златан.

Шведът игра в Милан в два периода - 2010 - 2012 и 2019 - 2023. За тима той има 163 мача и 93 гола, като стана шампион през 2011 и 2022 г. В кариерата си Ибрахимович игра още за родния си клуб Малмьо, Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, ПСЖ, Манчестър Юнайтед и американския Лос Анджелис Галакси.


Според официалната статистика Ибрахимович има 866 мача и 511 гола на клубно ниво. Също така има 122 мача и 62 гола за националния отбор на Швеция, където е рекордьор по попадения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп