“Всеки спорт трябва да наложи собствени правила за участието на транссексуални" - това обяви Международният олимпийски комитет (МОК) по една от актуалните теми.

Свързани новини

27.06.2022 10:45

Всеки спорт трябва да наложи правила за транссексуалните: МОК

Видян 1676 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Всеки спорт трябва да наложи собствени правила за участието на транссексуални", обяви Международният олимпийски комитет (МОК) по една от актуалните теми.



Организацията защити позицията си, че отделните органи трябва да налагат собствени правила и да решават за участие на транссексуални спортисти. По-рано МОК получи критики от тенис легендата Мартина Навратилова, която е защитник на ЛГБТИ въпросите.


 


Темата стана много актуална през миналата седмица, когато Международната федерация по плуване (FINA) реши да ограничи включването на транссексуалните спортистки в състезанията за жени.



"Това е много разделителна, много трудна ситуация, много трудна тема, при която трябва да се опитаме да балансираме справедливостта с приобщаването", каза говорителят на МОК Марк Адамс.



"Това, за което сме наясно, е, че всеки спорт трябва и знае най-добре как да гледа не само на спорта, но и на неговите дисциплини, където има разумно предимство. Така че приемаме, че ще има критики, това е неизбежно, опасявам се. Но ще направим всичко възможно, за да балансираме справедливостта и приобщаването", каза още той.




Според Навратилова това решение е "измиване на ръцете" от страна на МОК. По думите на бившата тенисистка олимпийският комитет не иска да поеме лидерска роля в решаване на този въпрос.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни