24.01.2023 20:58

Виждах как българи слагат вода вместо урина в пробите си: Бивш халф на Лудогорец

Видян 5211 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Интервю на бившия полузащитник на Лудогорец Фабио Ешпиньо в Португалия предизвика недоразумение покрай изказване за тестове, които са правени на играчите в клуба. Шампионите реагиаха остро и видяха "смехотворни и преднамерени твърдения за манипулирани проби за допинг".


В основата на разминаването се оказа акцентът, който авторите от Трибуна еспресо са извели в сайта си. В свободната версия, цитирана и от БТА, пише: "Видях българите да слагат вода вместо урина в чашките за пробите. Направих същото. Докторът каза: "Хидратиран си, но следващия път сложи топла вода". Лудогорец представи пълната версия на интервюто, където смисълът е значително по-различен.


В него Ешпиньо обяснява, че преди мач са правени вътрешни изследвания. "В Лудогорец беше нормално да правим тестове преди мачовете, за да ни проверят дали сме хидратирани. Тестовете бяха правени вечерта преди мача. Докторът ни казваше да сме добре хидратирани, така че урината ни да е чиста. За първи път, когато отидох до стаята на доктора, взех чашката, отидох до тоалетната и уринирах. Забелязах, че моите съотборници, включително българите не уринираха, ами сипваха вода от чешмата. Намерих го за нещо странно. Със сигурност резултатите им бяха добри, винаги бяха добре хидратирани". "Аз на няколко пъти привлякох вниманието на доктора, защото трябваше да бъда по-хидратиран. Помислих си: "Това работи ли?".


Преди следващия мач отидох до стаята на доктора, направих като българите, сипах вода в чашката и я предадох на доктора. Направих теста и ми каза: "Много добре, Фабио, хидратиран си, но следващия път сложи топла вода, не студена. Урината е топла, затова веднага разбра, че бях налял вода от чешмата". Ешпиньо разказва, че не е имал никакво желание да идва в България. Затова и поискал заплата, каквато не смятал, че ще му бъде дадена. Лудогорец обаче приел. След колебание и разговор със съпругата си португалецът все пак подписал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец