Ако тимът на Манчестър Сити бъде признат за виновен, то може да се стигне до сериозна санкция, като вариантите са от отнемане на точки до отстраняване на отбора от Висшата лига, твърди DailyMail.

Свързани новини

06.02.2023 15:29

Висшата лига започна разследване срещу Манчестър Сити

Видян 1442 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Висшата лига е започнала разследване срещу Манчестър Сити, след като гражданите са обвинени в редица нарушения на финансовите правила, разкрива Скай Спортс.


В свое изявление Висшата лига заяви, че Сити е нарушил правилата, които изискват от него да предоставя "точна финансова информация, която дава вярна и честна представа за финансовото състояние на клуба". Тази информация включва приходите на клуба, включително тези от спонсорство и оперативните разходи. Други нарушения са свързани с правилата, изискващи пълна информация за "възнагражденията на мениджърите". Те са свързани със сезоните от 2009-2010 до 2012-2013 г., когато начело на клуба е Роберто Манчини.


Втората група от предполагаеми нарушения също се отнася до изискванията към клубовете да включат пълна информация за възнагражденията на играчите в съответните договори за сезоните от 2010-2011 до 2015-2016 включително.
Има още две обвинения. Третият раздел се отнася до предполагаеми нарушения на правилата на Висшата лига, изискващи от клубовете да спазват разпоредбите на УЕФА за финансов феърплей, в периода 2013-2014 г. - 2017-2018 г.
Четвъртата група предполагаеми нарушения е свързана с правилата на Висшата лига за рентабилност и устойчивост през сезоните 2015-2016 до 2017-2018 г. включително.


Ако тимът на Манчестър Сити бъде признат за виновен, то може да се стигне до сериозна санкция, като вариантите са от отнемане на точки до отстраняване на отбора от Висшата лига, твърди DailyMail.
През 2020 г. двегодишната забрана за участие на Манчестър Сити в европейските клубни състезания беше отменена от Спортния арбитражен съд (КАС), след като УЕФА постанови, че клубът е извършил "сериозни нарушения" на правилата за финансов феърплей (ФФП) между 2012 и 2016 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!