Българската делегация посетила и националния стадион Пушкаш арена, където била посрещната от директора на комплекса Барнабаш Чергю.

Свързани новини

24.11.2022 15:12

Весела Лечева обсъди в Будапеща строежа и експлоатацията на модерни спортни обекти

Видян 4171 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева е обсъдила теми, свързани с изграждането и управлението на големи спортни съоръжения по време на двудневно посещение в Будапеща.


"Опитът на Унгария е много важен, защото нашите две държави имат много сходства - като население, територия, път на развитие, предизвикателства, свързани с трансформацията ни от планова в пазарна икономика. Напредъкът на Унгария и развитието на нейната спортна инфраструктура е впечатляващ и е важно да видим както успешните модели, така и грешките, които не трябва да бъдат допускани", посочи Лечева, цитирана от пресслужбата на министерството.


Българската делегация посетила и националния стадион Пушкаш арена, където била посрещната от директора на комплекса Барнабаш Чергю.


"В България от години се води дискусията за построяването на нов национален стадион по футбол. Добре е да се види как това се случва в останалите държави в Европа, които успяха да построят своите модерни стадиони", каза Лечева.


Министър Весела Лечева и президентът на федерацията по плуване Георги Аврамчев, който я придружава в Будапеща, разгледаха и плувното съоръжение Duna Arena.
"Впечатлена съм от плувния комплекс и искам да видя подобно съоръжение и в нашата столица. Важно е обаче то да бъде направено по най-правилния начин, за да може поколения български плувци и спортуващи граждани да го ползват", добави служебният министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв