Свързани новини

27.01.2022 15:58

В Европа има СП два пъти седмично: Президентът на ФИФА

Видян 807 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Европейците не искат Световно първенство по футбол на всеки две години, тъй като феновете гледат такова два пъти седмично, твърди президентът на ФИФА Джани Инфантино.


 


"Въпросът не е дали искаме Световно първенство на всеки две години. Въпросът е какво искаме да постигнем в бъдеще във футбола. Беше спомената и Суперлигата. Виждаме, че футболът отива в посока, в която малцина имат всичко, а мнозинството няма нищо", каза Инфантино.


 


"Разбирам - в Европа Световното е два пъти седмично, защото тук играят най-добрите футболисти. Европа няма нужда от допълнителни възможности и събития. Но ако помислим за останалата част от света, а и за по-голямата част от Европа, която не вижда най-добрите играчи, трябва да помислим и какво носи футболът. Смисълът на футбола е насочен към възможностите, надеждата, националните отбори, към сърцето, радостта и емоциите", продължи президентът на ФИФА.


 


"Не можем да кажем на останалия свят: Дайте ни парите си, и ако случайно имате, дайте ни и най-добрите си играчи. Трябва да дадем шанс на африканците и по този начин да предотвратим рисковото им преминаване през Средиземно море в търсене на по-добър живот. Това търсене на по-доброто често завършва със смърт. Трябва да им дадем възможности и достойнство, но не чрез благотворителност, а чрез възможност останалият свят да участва."


 


Предложението на ФИФА за по-често провеждане на Световно първенство среща остро противопоставяне от Европа и Южна Америка.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева