Свързани новини

22.06.2021 16:56

Уелс –Дания и Австрия – Италия са първите осминафинали на Евро 2020

Видян 1426 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уелс срещу Дания и Австрия срещу Италия са първите два ясни осминафинални сблъсъка на Европейското първенство по футбол. До този развой се стигна, след като датчаните победиха с  4:1 Русия в директния спор за класиране за елиминационната фаза, а пък Уелс завършиха на второ място в своята група А. Регламентът на осминафиналите предвижда вторият отбор от група А да се изправи срещу втория от група Б.


Другият сигурен осминафинал на европейското противопоставя отборите на Италия и Австрия. С 3 победи  Скуадра Адзура заслужи първото място в група А и на осминафинал ще срещне втория отбор от група C, който се оказа Австрия. В директен спор за продължаване към осминафиналите австрийците победиха с  1:0 Украйна и така си заслужиха правото да участват в елиминационната фаза на надпреварата.


Украинците от своя страна все още имат теоритичен шанс да се класират за осминафиналите на шампионата. Възпитаниците на Андрий Шевченко завършиха на 3-о място в група C и ще се надяват да продължат напред като един от 4-те най-добри трети отбора на шампионата  (б.р. от общо 6 трети отбора).  


В същото време Швейцария и на теория си осигури участието на осминафиналите като един от четирите най-добри трети тима. Кръстоносците събраха актив от 4 точки в група А и имат по-добър актив от Финландия и Украйна, които се класираха на трето място  съответно в групи В и С.


Вчера се изиграха последните мачове от група D на надпреварата, а днес предстоят последните срещи от груповата фаза на шампионата.  От 19:00 наше време днес ще се изиграят срещите Испания-Словакия и Швеция-Полша от група Е. От 22:00 пък са последните двубои от най-интересната група F. Там един срещу друг ще се изправят настоящият европейски шампион Португалия и световният първенец Франция. Другата среща от тази група противопоставя отборите на Германия и Унгария.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей