Проблемите в ръководството на щангите продължават почти година

Свързани новини

19.05.2022 15:12

Трима български щангисти са отказали предложения да се състезават за Катар

Видян 3814 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Трима от най-добрите ни щангисти отхвърлиха предложение да се състезават за Катар на олимпийските игри в Париж през 2024 г. Офертата е била отправена към световния шампион Карлос Насар, европейския първенец Божидар Андреев и Мартин Тошев.



Делегация на Катар е била у нас до петък, но си е тръгнала с празни ръце, съобщи bTV. Тримата продължават подготовка с националния отбор, след като са получили обещание за подобрени финансови условия на среща със спортния министър Радостин Василев.



Родните щангисти не участваха на европейското за младежи в Гърция, като бе обявено, че е заради съдебни неразбории около вписването на новото ръководство на федерацията по вдигане на тежести.



Проблемите в ръководството на щангите продължават почти година. На 28 май 2021 г. за председател беше избран Маджид, но до момента той не е вписан.



Министърът на спорта Радостин Василев даде срок до края на май да бъде намерено решение. "Предвид усложнената ситуация в БФВТ, продължаващите съдебни спорове за управление на централата и забавянето в документацията, която се изпраща към ММС, съм притеснен за развитието на спорта и отправям последно предупреждение към ръководството, че ако не уточнят вътрешните си взаимоотношения до края на настоящия месец, финансирането на БФВТ ще бъде прекратено от 1 юни", заяви той в началото на май.



Василев каза тогава, че министерството ще обезпечи финансирането на състезателите в щангите целево. "Те-няма как да страдат заради спорове и нехайство от страна на ръководителите."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Доста ще сте напрегнати днес

Доста ще сте напрегнати днес и така може да объркате