Българският национал Тодор Михалев е с травма на ахилеса, която му е попречила да се представи по-добре на финалната фаза на Световната купа по модерен петобой в Анкара през миналата седмица. Той завърши 13-и в полуфинал Б и 28-и в общото класиране

Свързани новини

27.06.2022 16:08

Тодор Михалев обяви, че травмата му е попречила за по-добро представяне на Световната купа по модерен петобой в Анкара

Видян 1935 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Българският национал Тодор Михалев е с травма на ахилеса, която му е попречила да се представи по-добре на финалната фаза на Световната купа по модерен петобой в Анкара през миналата седмица. Той завърши 13-и в полуфинал Б и 28-и в общото класиране.




Следващите две състезания от календара са Световно първенство за мъже в Египет и Европейско първенство в Унгария.
В момента Михалев провежда лечение, а уверенията са, че ще се възстанови от контузията.



“Имам контузия на ахилеса, която в последните две състезания ми попречи да се представя по-добре. На 22 юли заминаваме за Световното първенство. Очаквам да се представим на ниво. На Щафетата се надявам да сме в първите 4 тима, дори имаме шанс за медал. Ако контузията ми е отшумяла, се надявам да бъда в топ 10. За Европейското първенство мисля, че на щафетата ще бъдем в тройката, а на мен целта ми е да съм в топ 8", каза Михалев на пресконференцията.



Той каза, че като част от елита вече дава допинг тестове на всяко състезание, а лекарят на Световната купа в Унгария не е успяла да му уцели вената, докато му е взимала кръвна проба.




Президентът на федерацията Камелия Александрова заяви, че ако всичко върви по план, тя няма съмнение, че Тодор Михалев ще се класира на олимпийските игри в Париж през 2024 година.



"Представянето на Тодор Михалев го оценяваме много високо и за нас е чест, че той е в елита на модерния петобой. Във фехтовката той има доста добри резултати. Ние вярваме, че Михалев ще се класира на олимпийските игри в Париж през 2024 година”, каза Александрова. Тя също така каза, че тази година федерацията по модерен петобой е с намален бюджет в сравнение с миналата година.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от