Свързани новини

04.12.2021 08:12

ЦСКА София пред изваждане от евротурнирите

Видян 1631 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Европейската футболна централа УЕФА е санкционирала 9 клуба за нарушаване на финансовия феърплей, като един от тях е ЦСКА София, който е глобен със 75 хиляди евро, съобщиха от УЕФА в свое изявление. Глобата за "червените" е за неизпълнение на просрочени задължения в срок и е наложена от новосъздадената Първа камара за на комитета финансов контрол на клубовете към УЕФА, предаде БНР.

Гръцкият АЕК е глобен с 1,5 милиона евро. АЕК не е спазил правилата на финансовия феърплей и лицензирането, като включително няма да получи и 10 процента от парите от наградния фонд при следващото си участие в европейските клубни турнири. Спортинг (Лисабон) и Бетис получават глоби от по 250 хиляди евро всеки, а португалският Порто - 300 хиляди. Астана от Казахстан е глобен със 150 хиляди евро, ЧФР Клуж от Румъния с 200 хиляди, Санта Клара от Португалия със 75 хиляди, а Монс Калпе от Гибралтар с 15 хиляди.

С изключение на ЧФР Клуж и Астана, засегнатите отбори са заплашени от изваждане от европейските клубни турнири за една година, ако не докажат, че са покрили задълженията си към 31 януари 2022 година. Румънците и казахстанците са глобени съответно със 150 000 и 200 000 евро.

Всички останали клубове са били санкционирани с безусловна финансова вноска и освен това с условно изключване от участие в евротурнирите под егидата на УЕФА за следващите 3 сезона, освен ако до 31 януари 2022 г. не представят доказателство, че са платили дължимите суми.


 


 


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Локо-СофЯ - Фор Йевйер 04.12.2021 23:57

    Според мен само 3 броя ЦСКА са абсАлютно недостатъчни за регион Мутро-Клепто-Стан. Трябва да се спретнат още поне 7-8 още по-най- афтентически ЦСКА-та и в А група да джиткат само десетина ЦСКА-та и Лудогорец ! А победител за сезон 2021-2022, предлагам да се класирга "Онова яко АФтевнтическото ЦСКА- дето малко забрАви да си плати дълговете от около неколко десетки "мелеьона" към държавата".

  • 001 слависта 04.12.2021 23:42

    "Супата" подържа ,вече наложената от 12 години от мутрофонска групироФка ОПГ ГЕПИ, като за последно!, вече наложения ни традициинен български обичай, големите данадоплатци да не си плащат дълговете и данъците. Всички се научиха от госин Бурсукофф Тулуповфф - Бокаса , да лъжат и да мажат, да безчинстват и да далаверстват в Регион Мутро-Клепто-Стан.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и