Юрген Клинсман, който е член на Техническата изследователска група на ФИФА, заяви, че моделът на групиране в защита оказва влияние и върху броя на опитите за удари извън наказателното поле.

Свързани новини

05.12.2022 15:50

Световен шампион ще стане отборът с най-силни крила: Венгер

Видян 2504 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Увеличеният брой голове, отбелязани след създадени положения от фланговете, ще предопредели световния шампион на първенството в Катар. Такова е мнението на шефа на глобалното футболно развитие на ФИФА Арсен Венгер.


След груповата фаза на световното първенство се наблюдава ръст с 83% на головете, отбелязани след положения, създадени от фланга.
В анализ на групите Венгер заяви, че се забелязва тенденция отборите да защитават центъра на последната третина от терена, което означава, че нападенията са фокусирани много повече по фланговете.


"Отборите блокират центъра на терена, така че се отварят повече пространства на фланговете. Това означава, че отборите, които имат най-силни крила, са и с най-голям шанс да спечелят световното първенство", заяви Венгер.

Юрген Клинсман, който е член на Техническата изследователска група на ФИФА, заяви, че моделът на групиране в защита оказва влияние и върху броя на опитите за удари извън наказателното поле.
"За отборите е много трудно да пробият през средата или да стрелят, тъй като линиите на защитата и полузащитата са близо една до друга", коментира Клинсман.


На база на статистиката се отчита 33% намаляване на директните пробиви и преодоляването на съперник спрямо първенството в Русия преди четири години.


"Мисля, че това фаворизира южноамериканските отбори, те са свикнали да играят в такива тесни пространства, в кръвта им са уличните мачове", добавя Клинсман.


Според Венгер по-големите продължения на мачовете в Катар не оказват голямо влияние, но може да увеличават физическите изисквания към играчите. Той също така заяви, че подкрепя увеличаването на броя на отборите на световното първенство по футбол от 32 на 48 през 2026 г.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и